Het WK Darts 2019 inderdaad. Want hoewel het WK Darts altijd nog in het ‘oude jaar’ van start gaat, is de finaledag wel degelijk op 1 januari 2019. Uiteraard zijn er weer volop Nederlandse kansen en dat in combinatie met de feestdagen in het vooruitzicht, is het WK 2019 echt iets om naar uit te kijken. Voor diehard dartsliefhebbers, maar ook gewoon als je van leuke sport op tv houdt.

Nederlandse kanshebbers bij het WK Darts 2019

wint michael van gerwen het wk darts 2019 (foto Wikimedia)Er doet een ruime Nederlandse delegatie mee aan het komende WK Darts 2019 in het Alexandra Palace in Londen. Donderdag starten direct Jeffrey de Zwaan (tegen Nitin Kumar) en Jan Dekker (tegen Lisa Ashton). Vrijdag kunnen we genieten van Danny Noppert – Royden Lam. Zondag staat in de eerste ronde William O’Connor – Yordi Meeuwisse op het programma. Overige Nederlanders die een eerst ronde moeten spelen – de zogenaamde last 96 – doen dat volgende week (Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes en Jeffrey de Graaf).

Overigens beginnen de tweede rondes – met de last 64 – al terwijl de eerste nog niet afgelopen is. Favoriet Michael van Gerwen start zijn toernooi aanstaande zaterdag. De man die het op dit WK dolgraag nog een keer wil laten zien na zijn aangekondigde afscheid – Raymond van Barneveld – treedt volgende week aan. Evenals de andere Nederlanders die in de tweede ronde mogen starten (Jermaine Wattimena, Benito van de Pas en Jelle Klaasen)

Het weekend voor kerst zitten alle eerste en tweede ronde wedstrijden er definitief op en starten we met ronde 3 van het WK Darts 2019.

Worden de Nederlandse mannen hockey kampioen?

Dat is nog maar de vraag natuurlijk. Op het WK hockey zijn de resultaten redelijk. Met twee zeges (Maleisië en Pakistan) maar een verlies tegen Duitsland wist Nederland zich niet direct te plaatsen voor de kwartfinales. Duitsland, Argentinië, Australië en gastland India plaatsten zich wel direct. Nederland moet eerst een tussenronde spelen en treft daarin Canada. Dat zou een overbrugbare horde moeten zijn.

Onverwacht Nederlands succes bij het WK Hockey zien we bij de Franse ploeg. Frankrijk is een klein hockeyland maar stijgt dit WK boven zichzelf uit onder leiding van de Nederlandse bondscoach Jeroen Delmee. De Fransen zijn verder in het toernooi met een tweede plek in hun poule na een verlies tegen Nieuw-Zeeland, een gelijkspel tegen Spanje en een verrassende overwinning op olympisch kampioen Argentinië.

WK Kortebaan zwemmen in China

Het WK kortebaan – in een 25 meterbad – gaat van start in het Chinese Hangzhou. Zeker door de afwezigheid van een aantal concurrenten zijn de ogen gericht op Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Zij bewezen de afgelopen weken dat ze in een uitstekende vorm verkeren. Hopelijk kunnen ze die vorm vasthouden en omzetten in medailles. Volop kijkplezier voor de zwemliefhebbers dus tot komende zondag.

Meer sport in de sportweek van 10 t/m 16 november 2018

  • Onze nationale handbalvrouwen zijn inmiddels aan de tweede ronde van het EK handbal begonnen. Roemenië werd daarin verslagen. Dinsdag ontmoeten de dames Noorwegen en de dag erna Duitsland.
  • De Champions League heeft de laatste groepswedstrijden op de agenda staan. PSV kan alleen nog maar de sportieve plicht uitvoeren. Zelf is er niets meer om voor te spelen, maar tegenstander Inter is nog volop in de race voor de knock-out fase van de Champions League. Ajax treedt aan tegen Bayern München – zonder Robben – en kan nog groepswinnaar worden als het wint van de Duitsers. Voordeel is dan een waarschijnlijk ‘lichtere’ tegenstander in de knock-out fase. Voor zover lichtere tegenstanders bestaan in de eindfase van de Champions League.
  • Schaatsliefhebbers kunnen naar Heerenveen want daar worden komend weekend de worldcup wedstrijden langebaan gehouden.
  • Voor de echte petrolheads blijft het wennen, maar het Formule E seizoen gaat van start in Al-Diriyah, Saoedi-Arabië. Leuk om eens kennis te maken met de ‘elektrische Formule 1’.
  • In België is er weer volop modder om te veldrijden dit weekend, tijdens de Scheldecross maar ook bij de superprestige wedstrijd in Zonhoven. De baanliefhebbers kunnen naar de wereldbeker baanwielrennen in Londen kijken.