Wedden op Autosport

Wedden op de Formule 1

De meest bekende autosport in Nederland is de Formule 1. Dit jaarlijkse spectakel trekt wereldwijd miljoenen kijkers en een groot deel daarvan sluit ook wel eens een online weddenschap af op een winnen team, een individuele coureur of een record ronde tijd. Wedden op autosport word steeds populairder. De laatste jaren heeft de formule 1 zich weer ontwikkeld tot een aantrekkelijke autosport. Met de komst van nieuwe jonge coureurs, strengere controles op de raceswagens en nieuwe reglementen is het weer interessant om eens een autosportweddenschap af te sluiten op de Formule 1.

Wedden op de Indy500

In Amerika is de Indy 500 wellicht nog populairder dan de Formule 1. Deze race der races trekt jaarlijks honderduizenden bezoekers en de televisie rechten worden voor honderden miljoenen dollars verkocht en door even zoveel mensen wordt dit spektakel via de televisie bekeken. Hoewel deze autorace zich beperkt tot één ‘oval’ is het toch nooit saai te noemen. Het afsluiten van een online weddenschap op de Indy 500 is echter niet geheel risicoloos. De beste coureur met het beste materiaal kan door andere coureurs zo van de baan gereden. De Indy 500 staat ook wel bekend als de gevaarlijkste race voor autocoureurs.

Wedden op rallyraces

Naast de bekende autoraces op de weg kun je natuurlijk ook wedden op races die bekend staan als de rally’s. Deze worden gereden op modderige wegen, woestijnen, of bergpaden. Kortom elke ondergrond zolang het maar geen (of in beperkte mate) asfalt is. Deze rally races zijn vaak erg spectaculair en door de moeilijk begaanbare wegen vallen er veel deelnemers uit, het afsluiten van weddenschappen op rally’s is dus niet geheel zonder risico. Maar dat maakt het wedden op autosport extra interessant!