Wedden op Olympische Spelen

Wedden op Olympische Spelen – Sinds de eerste spelen in Athene in 1896 zijn de Olympische Spelen uitgegroeid tot het evenement dat wereldwijd miljarden sportliefhebbers aan de buis weet te kluisteren. Op 5 augustus 2016 start de Olympiade in Rio de Janeiro.

Olympische Spelen in Rio de Janeiro – Brazilië

wedden op olympische spelenTijdens de spelen in Brazilië zal het evenement zich afspelen in vier speciaal daarvoor aangewezen sportzones te weten; Barra, Copacabana (het wereldberoemde strand), Deodoro and Maracanã (de thuishaven van Brazilies vier grootste voetbalclubs, CR Flamengo, Fluminense FC, CR Vasco da Gama en Botafogo FR.)

Atleten uit 206 deelnemende landen zullen in de strijd tegen elkaar opnemen in 42 verschillende sportdisciplines.  In totaal zijn er meer dan 300 wedstrijden die zich afspelen over 37 locaties verdeelt over de vier voornoemde sportzones.

Op 5 augustus, de dag van de openingsceremonie, zullen de handboogschieters “aftrappen” en op 19 augustus zullen de finales zijn van onder andere: Golf, Handbal, Ritmische Gymnastiek en Volleybal,

Het Olympisch Voetbal toernooi start 3 augustus

Voordat de Olympische spelen officieel van start gaat moeten de voetballers trouwens al aan de bak. De voetbalwedstrijden beginnen al op woensdag 3 augustus. Houd daar dus rekening mee als je wilt wedden op Olympische Spelen voetbal.

Wedden op Olympisch voetbal zal weer voor veel beroering gaan zorgen. En de zomer is voor sommige voetballers wel heel erg lang dit jaar. Met deelname aan de nationale competitie, EURO2016 en dan ook nog de Olympische spelen in Brazilië zullen de benen moe zijn van het spelen en het lichaam en de geest van het vele reizen.

Duitsland, Zweden en Portugal nemen aan zowel EURO 2016 als de Olympiade in rio de Janeiro deel dus dat zal zijn tol eisen voor de sleutelspelers.

Wedden op Olympische Spelen

Met zoveel verschillende sportonderdelen en de beste topatleten van de hele wereld die voor goud gaan zijn de bookmakers alweer druk in de weer om de beste quotes te noteren. En dat terwijl er tijdens het EK voetballen in Frankrijk miljoenen weddenschappen per dag worden afgesloten.

2016 is een echte topzomer voor de wedkantoren en liefhebbers die graag wedden op Olympische spelen en de EK.

Enkele favoriete sporten bij de online bookies zijn natuurlijk:

  • voetbal (met als absolute favoriet Brazilië zelf natuurlijk)
  • beach volleybal (waar zowel bij de vrouwen als de mannen het organiserende land torenhoog favoriet is) 
  • atletiek (met als koningsnummer de 100 meter sprint en de strijd tussen Usain Bolt en Yohan Blake)
  • boksen (net als in 2012 zullen ook de de dames weer boksen)
  • rugby (de Zuid Afrikanen gooien hoge ogen bij de wedkantoren)

Maar bij de meeste wedkantoren op internet kun je wedden op elk Olympisch onderdeel. De quotes zullen waarschijnlijk eind Juli allemaal bekend worden als de quotemakers zeker weten welke atleten er definitief* naar de Spelen in Rio gaan.

(*Alle gekwalificeerde atleten zijn al bekend maar de bookies houden altijd rekening met last-minute blessures en dergelijke.)

Olympische Spelen, deelnemen belangrijker dan winnen

Hoewel je het niet zou zeggen met alle professionele atleten die aan de start verschijnen tegenwoordig (de tijd van deelnemen is belangrijker dan winnen ligt ver achter ons) zijn er nog steeds amateursporters die deelnemen aan de spelen. Het is dus goed mogelijk dat jij met een weddenschap op een Olympisch onderdeel in één klap meer verdient dan de deelnemende atleet!

Van goede amateur naar professioneel atleet

Net als met alle andere sportevenementen is ook het Olympisch comité er niet in geslaagd om het amateur karakter van de spelen te waarborgen. Het is een groot commercieel evenement geworden waar de sponsoren miljoenen betalen om zich te afficheren op de deelnemende sporters, stadions en speelsteden. Sommige liefhebbers van de sport vinden het jammer terwijl andere het juist weer toejuichen.

Feit is dat juist door het aanbieden van sponsorpakketten er steeds meer kans is voor amateurs om professioneel sporter te worden. Hiermee krijgen de jongere amateurs de kans om veel deer tijd te steken in hun favoriete sport en zichzelf te trainen en naar het Olympisch niveau op te werken.

De bookmakers en online wedkantoren

Hoe dan ook commercie of niet de bookmakers zijn er al sinds de spelen er zijn en net als het evenement zelf zijn ook de wedkantoren zeer professioneel. Weddenschappen afsluiten op Olympische wedstrijden kun je zonder zorgen doen via je laptop, mobieltje of je tablet.

Alle bekende bookmakers hebben een vergunning en de uitbetaling van jouw gewonnen weddenschappen zal prompt gebeuren.

Als je besluit om te wedden op Olympische spelen let er dan wel even op dat de gegevens op je account bij het wedkantoor van jouw keuze kloppen. Als je persoonsgegevens niet overeenkomen met die van je paspoort dan kan het zijn dat het wedkantoor je weddenschap ongeldig verklaart en jij je geld kwijt bent.

En als laatste tip voor het wedden op Olympische Spelen kunnen wij je aanraden om goed naar je wedbriefje te kijken voor je op “verzenden” klikt. Je zal niet de eerste gokker zijn die in plaats van een tientje op een evenement honderd euro intikt. Op zich niet zo’n probleem.. als je de weddenschap maar wint in plaat van verliest!