Wedden op Champions League voetbal

Wedden op Champions League voetbal

De Champions League is het hoogste platform waar clubteams in Europa op kon voetballen. De Champions League die pas sinds 1992 officeel van start is gegaan is begonnen als het Europa Cup 1 toernooi. Wedden op de Champions League is dus de hoogste Europese compatitie waar je voetbalweddenschappen op af kunt sluiten

Online wedden op Champions League Finale Liverpool – Real Madrid

bet365-wedden
Wedden op de Champions League is de laatste jaren erg populair geworden mede door de groepsfases die zich in de eerste ronde afspelen. De Nederlandse clubs proberen elk jaar weer een plak te veroveren in de 8ste finales (of hoger) maar de laatste jaren lijkt het erop dat het Nederlandse voetbal de aansluiting mist. Als je weddenschappen wilt afsluiten op de Champions League dan biedt dit je een ongekend aantal mogelijkheden. Elke speelronde kun je wedden op tientallen teams (in de kwalificatie- en voorrondes) en tijdens de knock-out rondes is wedden op de Champions League razend spannend. De Champions League wedstrijden zijn naast WK wedstrijden de meest bekeken voetbal wedstrijden gedurende een voetbal seizoen en worden uitgezonden door ongeveer 200 landen in de wereld. Sluit nu direct je Champions League weddenschappen af!

Wedden op Champions League wedstrijden

Op alle wedstrijden van de Champions League kun je wedden op einduitslagen, tussenstanden, eventuele kaarten die scheidsrechters geven, welke speler als eerste zal scoren en nog veel meer. Als je in het bezit bent van een computer of mobiele telefoon kun je Champions League weddenschappen afsluiten bij bet365. Er zijn natuurlijk nog veel meer online bookmakers waar je kunt wedden op Champions League wedstrijden, alleen zijn de drie eerder genoemde wel de beste en meest betrouwbare Nederlandse internet wedkantoren.

De grote voetballanden zoals Spanje, Engeland, Duitsland en Italië leveren meerdere clubs voor de Champions League dit maakt het wedden op Champions League wedstrijden wel heel erg spannend. De deelname van Clubs als Manchester United, Arsenal, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Juventus, Bayern Munchen om er maar een paar te noemen staat elk jaar weer garant voor spectaculaire wedstrijden op het hoogste niveau. Wat eigenlijk is begonnen als een toernooi voor landskampioenen is nu geworden tot een toernooi waar de landskampioenen van kleinere voetbal landen zich dienen te plaatsen voor het toernooi en grote clubs automatisch geplaatst zijn. Op zich is dit jammer want het zou mooi zijn als ook de kleinere voetbal landen zoals bijvoorbeeld Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland een directe plek hebben in het toernooi. Kampioen is Kampioen tenslotte. Maar commercieel gezien levert de automatische deelname van deze kleinere landen natuurlijk niet veel op en het is geen geheim dat de UEFA zich de laatste jaren meer en meer ontwikkeld heeft tot een commerciële instelling die soms het belang van het voetbal wel eens uit het oog dreigt te verliezen.

Nederlandse deelname aan de Champions League beperkt zich tot twee clubs, één automatisch geplaatste en een plek waar om gestreden dient te worden in de kwalificatie wedstrijden. Dit is vroeger wel een anders geweest in de Champions League, zeker in de jaren ’94, ’95, en 1996 toen Ajax heel veel succes boekte en er met hun wedstrijden voor het Nederlandse voetbal heel veel punten bij elkaar wist te spelen. Helaas is dat de laatste jaren wel even anders.

Het aantal ‘startbewijzen’ voor een land voor deelname aan het Champions League toernooi is afhankelijk van de prestaties van clubs in voorgaande toernooien. Door de tegenvallende prestaties van Nederlandse clubs in het verleden hebben de Nederlandse clubs een automatische plaats verloren en zulen de deelnemende clubs voor Nederland hard moeten strijden om wat UEFA punten terug te verdienen zodat Nederland in de toekomst weer meer automatische plaatsen voor de Champions League veilig weet te stellen.

Champions League winnaars

Alhoewel de Champions League pas sinds 1992 van start is gegaan bestaat het eigenlijke toernooi om het “Kampioenschap der Kampioenen” al sinds de invoering van het Europa Cup 1 toernooi. Maar laten we ons beperken tot de Champions league, in 1993 was Olympique Marseille de eerste club in Europa die zich tot de winnaar van dit prestigieuze toernooi mocht laten kronen. Samen met Olympique zijn er nog 7 andere clubs die de cup 1 keer hebben gewonnen. Ajax is de enige Nederlandse club die ooit de Champions League trofee mee naar Amsterdam heeft weten te slepen. Patrick Kluivert was de enige doelpunten maker in het duel in Wenen tegen AC Milan. Dat Kluivert kon scoren na een voorzet van oer Ajacied Frank Rijkaard gaf nog wat extra glans aan de overwinning van de Amsterdammers.

Twee clubs, te weten FC Barcelona en Manchester United wonnen de Cup allebei twee keer en alleen de Spaanse club Real Madrid en de Italiaanse club AC Milan wisten de cup sinds de invoering in 1992 drie keer te winnen. Als we de voorgaande jaren erbij halen toen de Champions League nog de Europa Cup 1 werd genoemd dan is Real Madrid absolute lijstaanvoerder met 6 keer een Europa cup 1 en 3 Champions League trofeeën. De bekende Madrileense speler Alfredo di Stefano is de absolute topscoorder aller tijden in het toernooi der Kampioenen met maar liefst 49 doelpunten.

Loting voor de Champions League

Champions LeagueDe UEFA bepaalt door middel van loting welke clubs er in de Champions League tegen elkaar uitkomen. Nadat alle voorrondes afgewerkt zijn zal in Monaco de loting voor de Champions League plaastvinden. Er zijn 8 groepen met elk 4 clubs die allemaal tegen elkaar uitkomen in de eerste ronde.

De clubs komen uit de kokers 1 tot en met vier waar in koker 1 de 8 beste clubs zitten, koker twee de op één na beste en zo tot koker 4 die gevult is met de clubs die de minste punten hebben op de UEFA ranglijst.

Na de eerste ronde, waar elke tegenstander een uit- en thuiswedstrijd speelt, gaat het toernooi verder als knock-out toernooi. In de eerste groepsfase kunnen de deelnemende teams dus nog berekenend voetbal spelen en je ziet dan ook wel dat kleinere clubs toch gelijkspelen of winnen van een cluib die op de Champions League ranglijst meer punten heeft en dus een hogere positie. Dit maakt het wedden op de Champions league wel erg interessant! Volg de kalender op de website van de uefa en bezoek onze website  online-wedden.com regelmatig om te lezen over het laatste nieuws en de beste quote voor je Champions League weddenschappen.

Wedden op de Champions League finale

Naast de Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal staat de Champions League op nummer één als het om wedden gaat. Het wedden op de Champions League finale trekt jaarlijks miljoenen voetbal liefhebbers die soms wel duizenden euro’s inzetten op de finale en vaak zijn deze supporters niet eens fan van de clubs die zelf in de finale spelen. Een Champions League weddenschap kan iedereen plaatsen en winnen met het wedden dus ook!