Wedden op EK voetbal

Wedden op de EKWedden op EK voetbal – Nog even en het voetbalspektakel EURO 2016 gaat van start in Frankrijk. De 15de editie van de Europese Kampioenschappen Voetbal, het één na grootste voetbal evenement te wereld, zal aftrappen zonder Oranje dat zich niet wist te kwalificeren.

Wedden op Oranje is er dus niet bij tijdens EURO 2016 maar dat mag de pret niet drukken. Zoveel landen, zoveel wedstrijden en dat bij elkaar geeft de mogelijkheid om in te zetten op honderden verschillende weddenschappen per speeldag.

bet365-wedden

10 Juni tot 10 Juli – EURO 2016

Een hele maand EK voetbal met vrijwel elke dag topwedstrijden die allemaal Kampioen van Europa willen worden. En dat kan er natuurlijk uiteindelijk maar eentje lukken. Wie gaat EURO 2016 winnen, Engeland, Duitsland, gastland Frankrijk of wellicht een outsider zoals Griekenland in 2004?!

Als jij het denkt te weten dan doe je er verstandig aan om een nu al een paar goede EK weddenschappen af te sluiten.  En vergeet dan de outsiders niet. Elke voetbal liefhebber weet tenslotte wat Leicester City in Engeland wist te presteren.  En dat heeft de bookmakers behoorlijk wat geld gekost. Schattingen van ruim 20 miljoen aan uitbetalingen gaan rond.

Geschiedenis van de Europese Kampioenschappen

Het begon allemaal in met vier landen in 1960 met Rusland (toen Sovjet Unie) als eerste winnaar. Het toernooi is staat elke vier jaar weer op de agenda. Sinds het eerste toernooi hebben 9 landen de titel in de wacht weten te slepen. Zowel Spanje (in 1964, 2008 en 2012) als Duitsland hebben de EK drie keer gewonnen.

Hoewel Duitsland vaak zegevoerder is in voetbaltoernooien gaat het ook voor dat land wel eens mis. Zo was de verrassing enorm toen Denemarken de Duitsers wist te verslaan in de finale van 1992. Een andere verrassing was de eerder genoemde titel voor Griekenland dat won toen het toernooi zich afspeelde in Portugal. De Grieken versloegen notabene het gastland in de finale. Je kunt je voorstellen hoe Portugal in diepe rouw gedompeld was hierna. Om nog maar te zwijgen over de wedkantoren. Met quotes van 100:1 voor een eindoverwinning van de Grieken zijn er een paar mensen heel erg rijk geworden.

EK wedden op voetbalwedstrijden van 24 landen

Dit jaar zullen er voor het eerst 24 landen meedoen tijdens EURO 2020 daar waar het de vorige editie nog 16 waren. Net als altijd zal eerst de groepsfase afgewerkt waarna de overgebleven landen zich op gaan maken voor de knock-out rondes. De loting voor de groepen heeft de volgende landen bij elkaar gebracht:

  • GROEP A: Frankrijk, Zwitserland, Roemenië, Albanië
  • GROEP B: Engeland, Rusland, Slowakije, Wales
  • GROEP C: Duitsland, Polen, Oekraïne, Noord-Ierland
  • GROEP D: Spanje, Kroatië, Tsjechië, Turkije
  • GROEP E: België, Italië, Zweden, Ierse Republiek
  • GROEP F: Portugal, Oostenrijk, Hongarije, IJsland

Deze landen zijn overgebleven van de 53 landen die begonnen waren aan de kwalificatie rondes. Frankrijk was als land dat  EURO 2016 organiseerde automatisch geplaatst. En we weten allemaal hoe het met Oranje is afgelopen dus daar hoeven we verder niet al teveel over uit te wijden.

EURO 2016 weddenschappen, de tips!

Over eventuele kanshebbers zullen wij het hier verder niet hebben want uiteindelijk blijft het een voetbal toernooi en er kan dus altijd een verrassing uit de bus komen. (Of Duitsland wint natuurlijk gewoon….)

Maar als we dan wat serieuzer ingaan op tips om te wedden op de EK dan adviseren wij je om bij verschillende online wedkantoren (max. 3)  een account aan te maken. En je dagelijks goed in te lezen op de sites van deze bookmakers. Vaak is het belangrijker om goede quotes te vinden dan in te zetten op een favoriet.

Met goede odds is de kans op een goede uitkering bij winst groot en mocht je de weddenschap verliezen dan zal je dit ook kunnen dragen. Met “zekerheidjes” hebben punters vaak de neiging om “all in” te gaan. Als je “zekerheidje” dan toch iets minder zeker was dan vooraf gedacht dan kan dit je behoorlijk raken in je portemonnee. Het maakt niet uit of je een recreatieve gokker bent of dat je echt wilt proberen om serieus geld te maken met wedden op voetbal.

Best bookmakers voor wedden op EK voetbal

Jarenlang stond Unibet aan de top maar sinds zij het aan de stok hebben gekregen met de 2de kamer en Justitie in Nederland kun je bij die bookmaker maar beter geen account meer aanmaken. Persoonlijk zijn wij een enorme fan van het wedkantoor bet365 (bezoek de website hier) geworden.

Van alle bookmakers voor EURO 2016 hebben zij een goed aanbod, perfecte service en uitstekende voorwaarden. Daarnaast zijn Betsson en BetFirst goede alternatieven die je ook waar voor je geld bieden als je wilt gaan wedden op de EK. (Bekijk ook onze homepage)

Wie is favoriet bij de Bookmakers?!

Zoals altijd staat Duitsland hoog op de de lijstjes van de Europese bookmakers. Maar ook Engeland en gastland Frankrijk worden gezien als potentiële winnaars van EURO 2016. Runners-up volgend de wedkantoren zijn; Spanje (op de weg terug na een slecht WK), Portugal en Italië.

Totaal kansloos, althans volgens de “odds compilers”, zijn Albanië, Wales en zowel de Ierse Republiek als Noord-Ierland.

Wat ook nog een goede tip zou kunnen zijn voor het EK wedden is België. Het spreekwoord waar 2 vechten om een been gaat de derde er mee heen zou best wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.  Er zijn weinig mensen die op België letten met EK wedden, behalve de Belgen zelf, en dat zou best wel eens een vergissing kunnen zijn. De bookmakers hebben ook en oogje op België en dat is vast niet voor niets.

Uiteraard kunnen wij niks garanderen maar zelf zetten wij wel wat in op de wedstrijden van onze zuiderburen. Want beter een goede buur dan een verre vriend tijden EURO 2016!