Wedden op Eredivisie voetbal

Eredivisie voetbal, de hoogste Nederlandse competitie

wedden op eredivisie voetbalDe populairste weddenschappen bij de bookmakers zijn die voor het wedden op de eredivisie wedstrijden. De Nederlandse eredivisie is de officiële competitie voor de hoogste klasse van het betaald voetbal.

De Nederlandse eredivisie bestaat uit 18 clubs die gedurende het voetbalseizoen allemaal twee keer tegen elkaar uit komen, respectievelijk één thuis- en een uitwedstrijd. Op het moment van schrijven bezet de Nederlandse eredivisie de 8ste plaats op de ranking van de UEFA (officiele Europese Voetbal Bond). Wedden op eredivisie voetbal wedstrijden is leuk en spannend!
bet365-wedden

Nederland voetballand

In Nederland zijn er ongeveer 2 miljoen huishoudens waar wekelijks gekeken wordt naar de eredivisie wedstrijden. Er is geen land ter wereld waar per hoofd van de bevolking zoveel mensen kijken naar het voetbal als in Nederland. De KNVB (de organisator van de eredivisie wedstrijden) heeft ruim anderhalf miljoen leden, ook dit aantal is het grootste per hoofd van de bevolking ter wereld.

Het mag dus duidelijk zijn dat de Nederlandse voetbal liefhebber een echt fanatieke fan is van de eredivisie wedstrijden en dat wedden op de eredivisie wedstrijden elk weekend weer honderdduizenden verschillende weddenschappen oplevert.

De Nederlandse eredivisie in bulletpoints

  • Datum oprichting 1954
  • 43 – meeste doelpunten door één speler in een jaargang
  • 8 seconden – snelste doelpunt in de geschiedenis van de eredivisie
  • 84 – recordhouder gele kaarten (Patrick Pothuizen)
  • 12-1 – grootste verschil in uitslag (Ajax-Vitesse 1972)
  • 17 jaar en 104 dagen – jongste debuterende speler die scoorde (twee keer)

Wedden op Eredivisie clubs

Kampioen van de Eredivisie

AFC Ajax heeft de meeste landskamioenschappen van de eredivisie op haar naam staan, met 33 titels (2016) staan zij al jaren op de eerste plaats. PSV Eindhoven is met 23 titels de nummer 2, en Feyenoord staat op de 3de plaats met 14 titels. Het is sinds 1965 slechts twee andere clubs gelukt om de titel van landskampioen in de wacht te slepen, dit waren AZ alkmaar in 1981 en 2009 en in het seizoen 2009-2010 werd FC Twente voor het eerst in het bestaan van de club kampioen van de Eredivisie.

Het kampioenschap van de eredivisie is eigenlijk pas echt officieel geworden sinds 1954 met de invoering van het betaald voetbal in Nederland. Daarvoor werd er onderhands ook al betaald aan de voetballers maar met de komst van de eredivisie werd het betaald voetbal op professionele wijze geintroduceerd in Nederland. De KNVB eredivisie was geboren.

Plaatsing voor de Eredivisie

Om deel te nemen dient een club uit de de eerste divisie te promoveren naar de eredivisie. Dit kan rechtstreeks door kampioen te worden in de eerste divisie of door het afdwingen van promotie door middel van het winnen van promotie degradatie duels. De nummers twee en drie van de eerste divisie spelen tegen de nummers 17 en 16 van de eredivisie. (de nummer 18 van de eredivisie degradeert automatisch naar de eredivisie)

Het promotie/degradatie beleid is pas vorig jaar aangepast door de KNVB, daar waar je wel kon degraderen en promoveren vanuit en naar de eredivisie was het voor clubs niet mogelijk om vanuit de eerste divisie te degraderen naar de hoofdklasse. Andersom (promoveren vanuit de hoofdklasse naar de eerste divisie) was ook niet mogelijk en dus konden clubs die sportief op een hoger niveau wilden acteren alleen toetreden tot de eerste divisie door het aanvragen van een vergunning bij de KNVB. FC Vlissingen heeft dit eens geprobeerd in het verleden maar het is die club helaas niet gelukt om zich te plaatsen op het hoogste niveau, de eredivisie, en na een aantal jaren is deze club weer in de vergetelheid geraakt.

De clubs in het betaald voetbal zijn erg tevreden over de nieuwe regels en het lijkt er ook op dat er in de toekomst weer clubs zullen toetreden tot het eredivisie niveau die jaren geen kans hebben gehad. Het is natuurlijk een lange weg voor de clubs van de hoofdklasse naar de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal.

Wist je dat je bij wedden op de eredivisie je op meerdere wedstrijden tegelijk weddenschappen af kunt sluiten? Hierdoor spreid je je risico tijdens het wedden en je vergroot je kans op winst. Wedden op voetbal is altijd spannend en je kunt er een leuk bedrag mee winnen!

Wedden op de Eredivisie

Betsson en Bet777 staan bekend als de beste en meest klantvriendelijke online wedkantoren. Als je dus wilt wedden op de eredivisie wedstrijden raden wij je aan om een account te openen bij één van de twee bookies. Als jij je nu inschrijft bij een wedkantoor ontvang je ook nog eens een leuke bonus. Deze gratis bonus kun je besteden op elke weddenschap naar keuze. Zowel Betsson als Bet777 bieden elke dag honderden voetbal weddenschappen aan maar er zijn ook nog honderden andere sporten om uit te kiezen. Dus als je niet wilt wedden op eredivisie voetbal dan kun je ook bij deze online bookmakers terecht.

Online wedden op de Eredivisie is eigenlijk de beste keus. Met honderden eredivisie weddenschappen ligt er een wereld voor je open ide via de Tot niet te bereiken is. Met wekelijks 18 wedstrijden kun je online honderden verschillende eredivisie weddenschappen afsluiten. En je hoeft je echt geen zorgen te maken dat jouw favoriete club er niet bij zit want de bookmakers op internet zijn gespecialiseerd in alle clubs die deelnemen in de divisies van het Nederlandse voetbal.

Beide voetbal leagues (de ere- en eerste divisie) worden op de voet gevolgd en de traders (de medewerkers van een wedkantoor die de quotes maken) houden alle statistieken bij van wedstrijden die gespeelt worden en ook de persoonlijke conditie van de spelers, het aantal gele kaarten, rode kaarten en blessures, alles wordt bijgehouden om de scherpste quotes voor jou op te stellen.

Online voetbalweddenschappen eredivisiewedstrijden

Betsson is in Europa marktleider voor sportweddenschappen en de beursgenoteerde onderneming is ondermeer sponsor van Hertha BSC een topclub in de Duitse voetbal competitie. Voor de Nederlandse competitie kun je kiezen om op de Eredivisie en Jupiler league te wedden.

Voetbalweddenschappen sluit je makkelijk af via je online wedformulier en alle weddenschappen kun je gewoon in het Nederlands afsluiten. Je betaald gemakkelijk met ideal (er zijn ook nog tientallen andere betaalmiddelen die je kunt gebruiken want Betsson heeft heel veel betaalmogelijkheden.

Verder zijn alle Europese competities opgenomen in de selectie van voetbal weddenschappen bij Unibet. De Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga, de Serie A in Italie, en La Liga in Spanje en zelf de divisies in Schotland, Polen, Rusland en nog veel meer kun je vinden bij Betsson.

Ga nu zelf wedden op de Eredivisie wedstrijden in de diverse landen en verdien geld met je voetbal hobby. Als jij verstand hebt van eredivisie voetbal dan kun je er echt geld mee verdienen!