Wedden op de Giro d’ Italia

Wedden op de Giro d’ Italia

De Giro d’ Italia word dit jaar (2010) gereden vanaf 8 mei. Wedden op de Giro kan bij de bekende wedkantoren op het internet. Deze editie van de Giro start in Amsterdam en veel bekende wielerploegen zullen weer deelnemen aan de Ronde van Italie die vaak als testronde voor de Tour de France gezien wordt. Tijdens de Giro testen veel renners hun conditie en waar die nog niet op peil is zullen de renners en medische staf er alles aan doen om niet te vroeg te pieken en op het hoogtepunt te zijn als de Ronde van Frankrijk start. Wedden op de ronde van Italie is dus eigenlijk ook een opwarmertje voor het echte werk, met dat verschil dat je met deze wieler weddenschappen wel al echt geld kunt verdienen!

Direct wedden op de ronde van Italie

bet365-wedden

De Giro d’ Italia

Emilio Costamanga was begin 1900 al geinspireerd door de Tour de France en vond dat er ook in Italie een ronde moest komen die aanzien in de wereld zou hebben. Na veel overleg met specialisten in wielerparcours kwam uiteindelijk in 1908 de eerste Giro d’ Italia tot stand en met ruim 2400 kilometer over 8 etappes was de wereld een nieuwe professionele wielerronde rijker.

Deze eerste editie deden er uiteraard heel veel Italiaanse renners mee en het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste versie van de Giro d’ Italia gewonnen werd door een Italiaan, Luigi Ganna. (Het Spaans Italiaanse woord voor ‘willen winnen’ komt ook van het woord Ganna!) Heden ten dage is de ronde van Italie onderdeel van de -Triple Crown of Cycling- vrij vertaald de drie koningsritten te weten; Ronde van Frankijk (Tour de France), Ronde van Italie (Giro) en de Ronde van Spanje (Vuelta). Alle profrijders zijn hewt er unaniem over eens dat dit de drie belangrijkste wieler rondes zijn van de wereld.

Net zoals bij de andere grote rondes heeft de Ronde van Italie ook verschillende kleuren truien voor de klassementen, de leiderstrui is het Rose tricot en de beste renner uit het puntenklassement gaat voor de paarse trui. Het bergklassement word aangevoerd door de rijder in de Groene trui en ook in deze ronde rijd de beste nieuwkomer (jongeren klassement) in het wit.

Start en finish Ronde van Italie

Traditie getrouw lagen de start en finish van de Ronde van Italie altijd in Milaan, maar de laatste jaren heeft de commercie er toe bijgedragen dat de start nogal eens op andere plaatsen (en zelfs het buitenland) plaats vind.  In de afgelopen decennia zijn naast start en finish ook etappes geheel of ten dele in landen als Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland gereden.  De Giro kent ook een paar venijnige etappes in de bergen waarvan de Stelviopas zeker de beruchtste is onder de renners. Deze pas is met 2758 meter de op één na hoogste bergpas in de Italiaanse alpen en de haarscherpe bochten op de weg naar boven maken veel renners hoorndol. Na elk bocht denken ze dat het de laaste is en dan zien ze dat de top nog niet breikt is, dit is uitputtend en alleen de echte grote renners zijn tegen deze pas opgewassen.

Wedden op de Ronde van Italie

De fantieke wielrenners en gepassioneerde volgers van de wielersport weten al lang dat je bij veel online wedkantoren kunt wedden op de Ronde van Italie. Of je nu wilt wedden op het bergklassement, individuele weddenschappen af wilt sluiten op één rijder of je geld in wilt zetten op een hele ploegen, wedden op de Giro biedt je legio mogelijkheden. Bij bet365 staan de quoteringen al weer op de websites en maken de bookmakers zich op voor deelnemers die wedden op de ronde van Italie. Als je online wilt wedden kijk dan eens op onze speciale pagina met de beste online bookmakers!