Wedden op Paarden

Wedden op Paarden

Wedden op paardenNet als met wedden op sport in het algemeen komt het met wedden op paarden ook neer op het voorspellen van de winnaar. Over heel de wereld zijn er dagelijks paardenrennen waar je op kunt wedden.

Er zijn zelf speciale televisiekanalen die een paar uur per dag alleen maar paardenrennen uitzenden. De laatste jaren is er vooral in de Arabische landen heel veel belangstelling voor het racen met paarden. Omdat het wedden op paarden races in principe vrij eenvoudig is kunnen wij je aanraden om het zelf een te proberen.

En het voordeel van weddenschappen op paarden is dat je binnen enkele minuten al weet waar je aan toe bent, de meeste rennen duren een paar rondjes en dus de wedstrijden al binnen enkele minuten voorbij. Doordat er regelmatig meerdere rennen achter elkaar zijn kun je toch een paar uur bezig zijn met de paardensport.

Nu wedden op Paarden

bet365-wedden

Geschiedenis van paardenrennen

Paardenrennen is waarschijnlijk al één van de oudste sporten ter wereld, voordat er uberhaupt al sprake was van wedden op paarden wedden er al races gehouden door stammen in Mongolie en door de indianen stammen in Noord Amerika. Het paard is altijd al een dier geweest dat door zijn kracht een aantrekkingskracht heeft gehad voor mensen om het dier te kunnen beteugelen en berijden. Doordat er al honderden (misschien wel duizenden) jaren op paarden gereden wordt is het niet echt precies na te gaan hoe oud de geschiedenis van paardrennen nou werkelijk is.

Paardrijden is in Nederland heel erg populair en alhoewel er niet al te veel Nederlandse jockeys bekend zijn in de wereld nemen zij toch deel aan paardenrennen door heel Europa. Alle jockeys die op Europees niveau deelnemen zijn aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Draf- en Rensport (NDR), dit is de officiele bond voor alle paardensporten. De V.N.D.R. is ook het orgaan dat toezicht houdt bij paardenrennen en het wedden op paarden.

Wedden op Paarden

Er zijn diverse rennen waar je op kunt wedden via internet maar de twee belangrijkste zijn toch wel de korte baandraverijen en de lange baandraverijen. Bij kortebaandraverijen is het meestal zo dat twee dravers twee of drie keer tegen elkaar rennen. De draver die als eerste twee keer gewonnen heeft gaat door naar de volgende ronde, doordat er meerdere races zijn komt er elke keer een winnaar die uiteindelijk weer tegen elkaar uitkomen in de finale race.

Een langebaandraverij is een wedstrijd voor harddravers met een afstand van minimaal 1609 meter (een Engelse landmijl). De gangbare afstanden van een langebaandraverij liggen tussen 1609 en 2600 meter maar incidenteel komt het ook voor dat er koersen verreden worden voor de echte stayers, deze kunnen afstanden van soms meer dan 4000 meter hebben.

Daarnaast heb je nog veel meer internationale paardenkoersen die wereldwijd bekend zijn. Vooral in Engeland zijn er jaarlijks paardenkoersen die tienduizenden bezoker trekken en waarbij ook enorme bedragen gewed worden. De paardenkoersen trekken in Engeland vooral veel mensen van adelijke afkomst en de koninklijke families in de meeset Europese landen zijn ook vaak erg gesteld op de paardensport.

Kortom genoeg om te kiezen, ga daarom nu zelf wedden op paarden en beleef de spanning van de koersen!