Wedden op Italiaans voetbal

Wedden op Italiaans voetbal – Serie A

De Italiaanse Serie A (voluit Lega Calcio Serie A TIM) is de hoogste afdeling in het Italiaanse betaald voetbal. Wedden op Italiaans voetbal kan bij alle bekende online bookmakers.

De hoogste divisie wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste competities in de voetbalwereld. Dit komt tot mede door het feit dat sinds de invoering van het hoogste Europese voetbal toernooi, de Champions League (voorheen Europa Cup 1) 25 Itliaanse clubs de finale van dit toernooi wisten te halen. Elf keer lukte het een club uit Italie om de Champions League ook daadwerkelijk te winnen en sommige clubs hebben hem zelfs meerdere malen gewonnen zoals bijvoorbeeld Juventus, Inter Milan en AC Milan.

De winnaar van de Italiaanse competitie (Serie A) ontvangt als trofee symbolisch de scudetto (het schildje). Het seizoen daarop mag de winnaar de scudetto op het shirt voeren tijdens alle wedstrijden in de Serie A. En het gebruik om voor elke 10 landskampioenschappen een ster op het shirt te plaatsen komt ook uit het Italiaanse voetbal. Ac Milan en Inter voer beide 2 gouden sterren op hun shirt (allebei 17 maal landskampioen in Italie) en Juventus is lijstaanvoerder van de scudetto’s in Italie met 27 titels en dus 2 gouden sterren op het shirt.

Nu wedden op Italiaans voetbal

bet365-wedden

Geschiedenis van het Italiaanse voetbal

De Serie A is ontstaan in het jaar 1929 toen voor het eerst een nationale professionele hoofdcompetitie werd ingevoerd. Voordat de FIGC de Serie A invoerde in het Italiaanse voetbal werd er gevoetbald inde Prima Categoria, waar ook de regionale groepen in deeelname. tijdens de 2 wereldoorlog ging het Italiaanse voetbal gewoon door alleen in de seizoenen 1943/44 en 1944/45 werd de competitie vanwege de oorlog stilgelegd. Na een dramatisch vliegtuig ongeluk in het seizoen 1948/49, waarbij het volledige team van Torino FC omkwam, werd de scudetto toegekend aan Torino FC.

In de Serie A bestaat uit 20 teams die een volledige competitie spelen en aan het einde degraderen er drie teams uit de Seria A en promoveren er drie uit de Serie B. De nummers 19 en 20 degraderen direct. De nummers 17 en 18 spelen een play-off (play-out) om te bepalen wie er degradeert. De degradanten worden vervangen door de nummers 1, 2 en de winnaar van de play-offs van de Serie B.

In 2006 bleek dat de Serie A betrokken was bij het grootste schandaal uit de geschiedenis van het Italiaanse voetbal. Er was een netwerk van corrupte scheidsrechters, clubvoorzitters en spelers ontdekt dat zijn weerga niet kende. Dit resulteerde erin dat Juventus de landstitels van 2005 en 2006 werd ontnomen. Ook werden 4 clubs uit de Serie A bestraft met puntent aftrek wat resulteerde in degradatie van Juventus, Lazio Roma en AC Fiorentina zijn gedegradeerd naar de Serie B. Aanvankelijk werd er door het openbaar ministerie geeist dat Juventus naar de Serie C moest degraderen maar het werd de Serie B en Juventus moest starten met achterstand van 30 punten in de Serie B en ze werden uitgesloten van deelname aan de Champions League voor dat seizoen. AC Milan kwam er vanaf met een relatief lichte straf en moest beginnen met 15 punten achterstand in de Serie A.

Uiteraard lieten de Italiaanse clubs die getrofffen werden door de uitspraken het er niet bij zitten en gingen in beroep tegen de straffen. Dit resulteerde in deels succes voor bepaalde clubs, AC Milan blijft in de Serie A en begint met een achterstand van 15 punten aan het nieuwe seizoen en mag toch deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Ook Lazio Roma en Fiorentina mogen na het beroep in de Serie A blijven maar starten met respectievelijk 11 en 19 punten in mindering. Juventus degradeert wel naar de Serie B en moet met 17 punten in mindering starten. De overige clubs die betrokken waren bij het schandaal (althans waarvan men weet dat ze betrokken waren) komen er af met mildere straffen. Het vermoeden bestaat dat er nog veel meer clubs uit het Italiaanse voetbal bij betrokken waren (zowel uit de Serie A, B en C) bij het omkoopschandaal maar de zaak is uiteindelijk gesloten.

Wedden op Italiaans voetbal

De Italiaanse voetbal competitie is veruit één van de beste in de hele wereld en daarom is wedden op Italiaans voetbal ook aan te raden. Er is vrijwel geen competitie te vinden waar zoveel, zo goed en zo met passie gevoetbalt wordt. Alhoewel er altijd discussie is in de wereld over de wijze waarop de Italiaanse clubs (en met name het Italiaanse Elftal) voetbal spelen gaat dit nooit over de kwaliteit en gedegenheid. Het is meer de verdedigende voetbal wat ter discussie staat, het catenaccio is uitgevonden in Italie en dit zeer verdedigende en uiterst saaie voetbal werd tot diep in de jaren negentig door zeker 90% van de Italiaanse clubs gespeelt.

Met de komst van voetballers en trainers vanuit de hele wereld is dit speltype een beetje uit het Italiaanse voetbal verdreven, uiteraard zijn er nog clubs die catenaccio tot in de puntjes beheersen maar de grotere clubs spelen tegenwoordig vaker met de punt naar voren en aanvallend voetbal. Wedden op Italiaans voetbal is daardoor erg interessant omdat je er veel geld mee kunt winnen.