WK ijshockey – Wie hockey zegt, denkt in Nederland aan de sport op kunstgras met een witte bal. Wie hockey in de Verenigde Staten zegt, zal een gesprek beginnen over de variant op ijs met een zwarte puck. Hoewel het weer al zomers doet aanvoelen, is het juist die laatste variant die de komende twee weken in de spotlight staat. In Slowakije wordt vanaf vandaag tot en met 15 mei het WK ijshockey gehouden. Gedurende het hele toernooi kun je bij Unibet mee wedden op ijshockey via live betting!

Helaas hoort Nederland niet bij de internationale top, maar de zestien landen die wel deelnemen zullen ongetwijfeld voor veel vuurwerk zorgen. De play-offs van de Amerikaanse competitie lopen op z’n eind, dus veel profs zijn al vrij om deel te kunnen nemen aan dit wereldkampioenschap. Finland, Zweden, Rusland, Canada en de Verenigde Staten kunnen over veel toppers beschikken en mede daardoor zijn de verwachtingen hooggespannen.

Rusland is zowel bij de bookmakers als het publiek de grote favoriet om de wk ijshockey te winnen. Met een quotering van 2,85 staan ze ruim boven Canada (3,75) en titelverdediger Tsjechië (5.75). De Russen krijgen in poule A te maken met thuisland Slowakije dat weleens voor een stuntje zou kunnen gaan zorgen. De Slowaken staan bij Unibet genoteerd op 11,50 en zijn zeker niet kansloos. De laatste keer dat de Verenigde Staten de titel binnenhaalde is alweer meer dan vijftig jaar geleden. Alleen in 1960 en 1933 waren de Amerikanen de beste. Ook nu is de ploeg niets meer dan een outsider met een quotering van 16,00.

Maar Unibet biedt meer dan alleen wedden op de eindwinnaar van het toernooi. Er kan ook ingezet worden op de diverse groepswinnaars, maar zelfs per wedstrijd en tijdens wedstrijden zijn er weddenschappen mogelijk. Wie scoort de eerst volgende goal, wie scoort het vaakst in de tweede periode enzovoorts. Meer dan twintig weddenschappen per duel en dat voor alle 56 duels van dit WK. Genieten van twee weken topsport en spanning, met goals, hits en bets!

Kijk voor de alle actuele quoteringen op www.unibet.com

Recente artikelen:
[list]3[/list]