Wedden op Boksen – Na jaren is het weer zover en kunnen we kijken naar een echt wereldtitelgevecht in de zwaargewicht-klasse boksen! Wladimir Klitschko en David Haye nemen het aanstaande Zaterdag tegen elkaar op en bij de bookmakers staan de quotes als weer klaar. Wil je ook wedden op Boksen ga dan direct naar de website van Unibet en sla je slag. (Figuurlijk dan hé!)

Klitschko – Haye quotes

Wedden Klitschko Haye

Wereldkampioenschap boksen zwaargewicht

Met dit titelgevecht komt er wellicht weer wat leven in de bokswereld want de laatste jaren waren de gevechten om het wereldkampioenschap boksen zwaargewicht niet van het kaliber Mike Tyson, Evander Holyfield en Lennox Lewis. Het lijkt er wel op dat 10 jaar geleden een tijdperk is afgesloten in het boksen. Het is voor de boksliefhebbers te hopen dat met de wedstrijd van aanstaande zaterdag er weer een echte zwaargewichten strijd losbarst.

Het wereldkampioenschap boksen Klitschko Haye wordt afgewerkt voor ruim 55.000 toeschouwers in Duitsland, plaats van het decor het stadion van de Hamburger SV.

Wladimir Klitschko

De reus Wladimir Klitschko (afkomstig uit de Oekraïne) staat bekend als een echte heer die de rust zelve is. Dit in tegenstelling tot zijn opponent de Engelse bokser David Haye. De Brit staat bekend om zijn grote mond en laat zich graag provocerend uit. De Engelsman heeft een paar enorme stoten in huis, maar het is de vraag of de Oekraïner van bijna twee meter hiervan onder de indruk is. Hij gaat door het leven als Dr. Steelhammer en je mag er dus vanuit gaan dat hij er ook een paar uit kan delen. In de ring is het een ware vechtmachine en dus veranderd hij in een ander mens want buiten de ring is hij een innemende man die rust uitstraald.

Wladimir won in 1996 goud op de Olympische Spelen en heeft een enorme zegereeks op zijn naam staan. Hij won 55 bokswedstrijden waarvan 49 op K.O.!!! In alle partijen tot nu toe verloor de reus slechte drie keer. Voor de WBO bond won hij zijn eerste wereldtitel in het millennium jaar en daarop volgend wist hij ook voor de andere bonden (IBF en IBO) wereldkampioen te worden.

Klitschko is vrijwel zonder uitzondering de favoriet voor de eindoverwinning. Zowel de online wedkantoren als de diverse bokstijdschriften (waaronder het gezaghebbende Ring Magazine) tippen de Oekraïner voor de nieuwe wereld titel zwaargewicht.

David Haye

De reus staat in de ring tegenover de Brit David ‘Hayemaker’ Haye. Ondanks dat de Engelsman 8 centimeter korter is (1.91 meter) en dus ook een kortere “reach” heeft kan hij met zijn bijna 100 kilo net iets sneller zijn, wat wellicht weer in zijn voordeel uit kan pakken. Ook de Brit heeft een indrukwekkende lijst achter zijn naam staan, uit 25 wedstrijden wedstrijden stapten hij 23 keer uit de ring na zijn tegenstanders door middel van een Knock Out tegen het canvas te werken. Het hoeft dus geen betoog dat hij een enorme dreun in huis heeft die vaak op het hoofd van Klitschenko neer zal dalen.

David heeft in vrijwel alle klassen on het zwaargewicht gebokst en daarin ook veel titels gewonnen. In 2009 won hij het wereldkampioenschap zwaargewicht boksen tegen de enorme Rus Nikolay Valuev die maar liefst 2.16 meet en 145 kilo schoon aan de haak weegt. Tot de wedstrijd van zaterdag, om het wereldkampioenschap boksen zwaargewicht, is het de Hayes in totaal drie maal gelukt om wereldkampioen te worden.

Op 2 juli zal het er keihard aan toe gaan want tijdens het te woord staan van de pers liepen de gemoederen al hoog op. De Brit droeg een T-shirt met daarop een print van de onthoofding van Klitschko dus de toon is gezet. Het gevecht om de wereldtitel boksen voor zwaargewichten is live te zien op de zender RTL7 en je kunt nu alvast wedden op boksen bij Unibet.
Wereld Titel Zwaargewicht Boksen