Formule 1-team Red Bull gaat komend seizoen toch rijden met de motoren van Renault. De naam van de Franse producent komt wel te vervallen – de naam Tag Heuer wordt eraan gekoppeld. Dit is een populair Zwitsers horlogemerk. Renault komt zelf na een aantal jaren ook weer terug met een geheel eigen team. Ze nemen het Lotus-team over dat al enige tijd met financiële problemen kampt.

Renault was enkel actief als leverancier van motoren, maar heeft nu dus ook een eigen team. Waaronder ook aan Red Bull waarbij Vettel vier keer wereldkampioen werd met een Renault-motor.

Spanning over toekomst Red Bull

Na de introductie van de hybride motoren in de F1 ging het aanzienlijk minder met Red Bull. Renault was niet zo goed in de productie van de hybride motoren. Overwinningen bleven uit en bewezen de Renault-motoren vooral onbetrouwbaar waardoor Red Bull vaker de boot miste. Dit leverde frictie op tussen beide partijen en het leek er sterk op dat de twee uit elkaar zouden gaan. Zo werd ook al bekend dat Toro Rosso, waar Max Verstappen voor rijdt, overstapt van Renault-motoren naar Ferrari-motoren. FIA gaf daarvoor deze week toestemming.

Ereprijzen voor Max Verstappen

Max-VerstappenVerstappen was de man van de avond gedurende het FIA-gala. De Nederlandse coureur sleepte drie ereprijzen in de wacht. Een van die prijzen was Persoonlijkheid van het Jaar.

Naast die mooie prijs pakte hij ook Rookie van het Jaar en werd hij beloond voor zijn prachtige inhaal manoeuvre op Nasr tijdens de Grand Prix van Spa. Daarvoor kreeg hij de Inhaalactie van het Jaar. Die laatste prijs won hij vorig jaar ook, maar destijds reed hij nog in de Formule 3. Zijn debuut in de F1 was goed voor twee keer de vierde plaats met in totaal 49 WK-punten voor een eindstand van 12e op de ranglijst. Indrukwekkend!