Guus Hiddink heeft voor het eerst verloren met Chelsea sinds dat hij het stokje van Mourinho overnam in december. PSG won de achtste finale van de Champions League van Chelsea met 2-1.

Chelsea wilde graag revanche tegen PSG nadat de Londense club in het vorige seizoen van de Champions League door de Fransen werden uitgeschakeld. Echter werd het in de eerste wedstrijd 1-1 en na een verlenging in de return door een eindstand van 2-2 toch nog een domper voor de Londense club. En geschiedenis herhaalt zich. PSG won met een mooie 2-1 na een spannende wedstrijd. Echter kan uitschakeling uit de Champions League de focus verleggen naar de Premier League, waar Chelsea het wel heel goed doet.

PSG wist de meeste kansen te creëren en ook te benutten, maar in de eerste helft was ook Chelsea heel gevaarlijk met een hele vette kans van Diego Costa. De bal raakte echter de lat. PSG wist na 40 minuten op voorsprong te komen, een hele fraaie vrije trap van Ibrahimovic werd door Mikel in de muur van richting veranderd en belande daardoor in het net. Courtois was kansloos. 1-0.

Mikel maakte echter zijn foutje al snel goed in de extra tijd van het eerste bedrijf. Twee verdegiers van PSG wisten een hoekschop niet op tijd weg te werken waarop hij kon binnentikken voor de belangrijke gelijkmaker.

PSG bleef maar kansen forceren en aandringen op de volgende goal. En Chelsea speelde het vertrouwde spel dat ze zo goed spelen – het counter voetbal. Cavani viel een kwartier voor het einde van de wedstrijd in en maakte de 2-1 voor de overwinning. De return tussen de twee ploegen is over drie weken in Londen.

Benfica verslaat Zenit in eigen huis

Benfica heeft in eigen huis gewonnen van Zenit St. Petersburg. In Estádio da Luz van Lissabon wist het in de blessuretijd de winnende goal te maken binnen deze achtste finales van de Champions League. Jonas wist de winnende goal te maken voor Benfica.

Er zijn drie spelers die voorheen voor Benfica speelden, maar nu voor Zenith spelen. Te weten Witsel, Garay en Garcia.

Na een tamelijk slecht begin begon Benfica na een half uurtje aardig in de wedstrijd te groeien. De eerste kans deed zich toen ook voor nadat Jonas een mooie bal richting de goal vuurde. Echter ging deze naast. Vlak na rust kwam Witsel nog vlakbij een doelpunt. Benfica verkoos toen vol de aanval en wist Jonas uiteindelijk in de 92e minuut de winnende goal vanuit een vrije bal te maken. Op 9 maart wordt de return in Rusland gespeeld.