Ricciardo ziet wel brood in een carriere in het NASCAR-kampioenschap als hij wel de F1 moet verlaten volgend jaar. NASCAR-coureur Earnhardt Jr. heeft Ricciardo afgelopen week via Twitter uitgenodigd om een auto van Earnhardt Jr. z’n team te testen. Mocht Red Bull géén motor hebben voor 2016, dan kon het wel eens zo zijn dat de Australiër de Formule 1 moet verlaten. Maar met zijn ervaring en zijn vaardigheden zou hij prima zijn loopbaan binnen de racerij kunnen vervolgen als NASCAR-coureur.

Ricciardo: “Dale Jr. heeft me een uitnodiging verzonden om eens een NASCAR-race te doen volgend seizoen. Mocht er geen plek meer voor me zijn in de Formule 1 dan wil ik dat zeker overwegen.” Het gaat dan om een road course waar Ricciardo best eens goed zou kunnen presteren.

Ricciardo liet voor de GP in Austin een mooie dikke snor staan, zo eentje als de cowboys vroeger hadden. Hij is namelijk dol op alles Americana. Mocht hij de F1 verlaten dan zou hij er volgens eigen zeggen wel graag willen wonen én racen.

Kvyat blijft wel in de F1

Ricciardo gaat er een klein beetje van uit dat hij komend jaar wel gewoon een plek heeft bij Red Bull, maar heeft dus met de NASCAR een leuk appeltje voor de dorst. Mocht dat zo zijn dan blijft Kvyat nu voor de tweede keer achtereen zijn teamgenoot. Horner, teambaas bij Red Bull, gaf al aan dat Kvyat gewoon kan blijven als hij dat wil. Volgens de teambaas doet de Kvyat het erg goed en moet hij er volgend jaar gewoon weer bij zijn als eerste keus.