Valdés gaat zijn loopbaan in België voortzetten, een opmerkelijke keuze en opmerkelijke transfer, maar het gaat toch echt gebeuren. Wanneer de doelman van Manchester United voor de medische keuring komt dan zal hij op huurbasis voor Standard Luik tussen de palen gaan staan. Standard zoekt al enige tijd naar een nieuwe keeper. Guillaume Hubert en Yohan Thuram hebben allebei een kans gekregen het doel van Standard Luik te verdedigen, maar Ferrera was niet echt onder de indruk van de twee keepers. Vandaar dat Valdés nu mogelijk wordt aangetrokken.

Met deze aanstaande transfer breekt er voor Valdés, die inmiddels 34 jaar is, een nieuw tijdperk aan. Daarmee komt zijn tijd bij Old Trafford ook aan een eind, ondanks dat het een huurperiode betreft bij Standard Luik. Een jaar geleden kwam de Spanjaard naar Manchester United om daar mogelijk David de Gea op te volgen. Die zou namelijk naar Real Madrid vertrekken, maar het liep allemaal anders. De Gea bleef bij Manchester United en Valdés kon niet overweg met Louis van Gaal. Valdés heeft nog geen enkel duel bij de selectie gezeten binnen de Premier League. Bij een aantal beker wedstrijden zat hij wel op de bank, als derde doelman. Bij Standard Luik wordt hij met open armen ontvangen en zal hij ongetwijfeld iedere wedstrijd spelen. Als het aan Valdés én aan Standard Luik ligt dus een flinke vooruitgang.

Groningen overmoedig en Van de Looi vraagt om geduld

FC Groningen is overmoedig en dat kon de ploeg nog wel eens duur komen te staan. Dat zegt Van de Looi zelf. Vrijdagavond komt NEC op visite in de Euroborg en de trainer geeft aan dat hij vooral bezig is de jongens te kalmeren en te focussen. Er moet gedoseerd druk gezet worden als de ploeg wil winnen.

Utrecht wist een flinke tik uit te delen aan FC Groningen toen het seizoen hervatte. Volgens de trainer van FC Groningen was de 4-1 nederlaag vooral een gevolg van een ongeduldige ploeg. De groep is overmoedig en gehaast waardoor er snel fouten gemaakt worden waar de tegenstander van kan profiteren.

Zodra de tegenstander een klein beetje druk uitoefent op de Groningers wordt er niet goed gehandeld. Het moet als een team gebeuren, maar dat blijkt nog een klein beetje te missen bij FC Groningen. Volgens de trainer moet iedereen zo snel mogelijk op de juiste plek staan en de ‘klappen’ opvangen wanneer de tegenstander druk zet.

Als Groningen van de nederlaag in eigen huis dit jaar een incident wil maken binnen de Eredivisie dan zal het tegen NEC alles uit de kast moeten halen om te winnen. Van de Looi is voorzichtig omtrent NEC. Volgens de trainer hebben ze een goede organisatie en staan er wel degelijk kwalitatieve spelers op het veld die punten kunnen pakken. Santos scoort bijvoorbeeld erg makkelijk, Foor speelt erg goed en ook Limbombe kan erg gevaarlijk uit de hoek komen. Het loopt gesmeerd bij NEC en dat is gevaarlijk voor een overmoedig FC Groningen.

De trainer wil zich vooral focussen op het eigen spel. Wanneer je het spel dicteert dan kun je de wedstrijd naar je eigen hand zetten en de winst naar je toe trekken. Drie van de vier goals dat het tegen Utrecht incasseerde was een gevolg uit spelhervattingen. Dus daar moeten de Groningers veel beter op letten. En als iedereen zich aan de afspraken houdt die onderling zijn overeengekomen – dan kan FC Groningen prima baas in eigen huis blijven.