Wint Kiki Bertens Roland Garros 2018? Deze week gaat het hoofdtoernooi van de French Open van start voor zowel de dames als de heren. Onze landgenote is zeker een interessante outsider. We hebben alle tijd om naar het tennis te gaan kijken want deze week is het wat rustiger met de sport dan de afgelopen drukke week. Daarin zagen we Real Madrid de Champions League winnen na blunders van Liverpool keeper Loris Karius (en een wonderschone goal van Bale uiteraard). We zagen Max verstappen zijn kansen op winst in Monaco verprutsen en Chris Froome de Giro d’Italia winnen. Niet de gedroomde winnaar voor de Italianen omdat hem nog een schorsing boven het hoofd hangt.

Gaat Kiki Bertens Roland Garros 2018 naar zich toetrekken

wint Kiki Bertens Roland Garros 2018Onze landgenote heeft tot nu toe een uitstekend seizoen gedraaid. Hoogtepunt was haar winst op het prestigieuze WTA toernooi van Madrid, waarmee ze bovendien de 15e plek op de wereldranglijst behaalde. De kans dat Kiki Bertens Roland Garros gaat winnen is misschien niet zo heel groot, maar ze heeft wel degelijk kansen en is als 18e geplaatst. Haar hoogste klassering op Roland Garros was in 2016 toen ze pas in de halve finale werd uitgeschakeld door Serena Williams.

In de aflevering van 2018 heeft ze in ieder geval alvast de eerste ronde overleefd. Ze won met 6-2 en 6-1 van de Wit-Russische Aryna Sabalenka en kon na iets meer dan een uur weer van de baan af. In de 2e ronde wacht alweer een Wit-Russin, de ongeplaatste Aljaksandra Sasnovitsj. Ook daartegen heeft Bertens zeker kansen.

Van onze overige landgenoten in het enkelspel zijn Robin Haase, Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus alweer uitgeschakeld. Haase verloor van David Goffin en beklaagde zich tijdens de wedstrijd over het feit dat het eigenlijk te donker was om de partij af te spelen. Om zijn afgang nog dramatischer te maken weigerde de fysiotherapeut hem tijdens de match te behandelen. Haase zou slechts een blessure veinzen om de partij alsnog te laten afbreken.

“Hij weigerde mij te behandelen. Dat was apart, maar ik kan er niets aan doen. Ik heb hem de laatste jaren gemeden, omdat hij mij op de US Open ook eens niet wilde behandelen.” (Haase na afloop)

Topatletiek bij de FBK games 2018

Atletiek liefhebbers kunnen komende week genieten van topsport in eigen land. Op 3 juni worden in Hengelo in het FBK stadion de FBK games 2018 afgewerkt. Tijdens de Fanny Blankers-Koen spelen kun je onder andere kijken naar verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen, de 100/110 meter horden en de 400 en 800 meter vlak. Hoogtepunt is natuurlijk de 200 meter sprint voor de vrouwen met Daphne Schippers.

Meer sport in de week van 28 mei – 3 juni

  • Motorsportliefhebbers kunnen naar de MotoGP en de MXGP motorcrossers kijken
  • De wielrenners starten dit weekend met de 70e editie van het Critérium du Dauphiné (van 3 juni t/m 10 juni)
  • De darters (met uiteraard Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld) hebben van 31 mei tot 3 juni de PDC World Cup 2018
  • Het doet pijn in aanloop naar het WK, maar Oranje is een populaire oefentegenstander. Donderdag is Slowakije – Nederland
  • Rico Verhoeven verdedigt zaterdag zijn wereldtitel zwaargewicht van Glory tegen de Kroaat Mladen Brestovac.