Met enige teleurstelling rondom Manchester City zo aan het einde van het seizoen, is het te verwachten dat ze nu op een aardige koop-periode afstevenen. Pellegrini, de manager van City, en Txiki Begiristain, de sporting director, zullen ongetwijfeld een mooie lijst hebben opgesteld. Maar er zijn nog geen nieuwe aanwinsten bekend gemaakt.

Het lijkt erop dat ze interesse hebben in De Bruyne van Wolfsburg, Sterling van Liverpool en Pogba van Juventus.

Toch lijkt Wilshere ook een mogelijk goede keuze te zijn. City lijkt geinteresseerd te zijn in de middenvelder, maar Arsenal wil het talent ook graag een nieuw contract geven. Wenger is groot fan van zijn talenten en wil natuurlijk niet nog een ster verliezen aan City. De afgelopen seizoenen verloor Arsenal al aardig wat spelers aan City.

Wilshere’s home-grown status is erg interessant voor City en past erg goed bij het team, maar wat krijgt City nou eigenlijk?

Wilshere is een groot talent en een natuurlijke middenvelder met een goede pass. Zijn prestaties als 19-jarige tegen Barcelona in de Champions League in 2011 was magisch en heeft Arsenal daadwerkelijk een speler van wereldniveau in hun midden. Maar hij heeft nog niet weer écht zo magisch gepresteerd. Dus zo intelligent en gedisciplineerd is hij misschien niet. Er waren tijden bij afgelopen seizoen dat zijn talenten duidelijk werden ondermijnt doordat hij zijn oog niet goed op de bal houdt. Hierdoor heeft Arsenal al menig keer een en ander misgelopen. Daarnaast houdt hij de bal vaak te lang vast, wat tot problemen kan leiden. Hij moet beter worden om écht tot die wereldster uit te groeien. City denkt natuurlijk dat zij dat in de jongen naar boven kunnen halen. In balbezit, controle, passing en bewustzijn van zijn omgeving zijn er maar weinig die zich met hem kunnen meten. In elk geval maar weinig 23-jarigen die ook nog eens de home-grown box af kunnen vinken.

Zijn échte moment is er nog niet geweest bij Arsenal. Toen Fabregas en Nasri vertrokken en Wilshere terug kwam van zijn eerste grote blessure leek het erop dat hij de natuurlijke optie werd voor de sleutelspeler op het middenveld. Maar verdere blessures hielden hem nog op afstand. Ozil, Ramsey en Cazorla kunnen allemaal claimen dat ze veel belangrijker waren voor Arsenal de afgelopen 12 maanden.

Misschien is een transfer precies wat hij nodig heeft om zich helemaal te kunnen ontpoppen. Of dat dan bij City is? Dat moeten we nog even afwachten.