CEO van Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke heeft aangegeven dat de club zich voorbereid op de mogelijke verkoop van Marco Reus. Watzke, een praat-grage aanwezigheid als het gaat om transfers, gaf recentelijk toe dat dat Reus mogelijk zou vertrekken van het Westfalenstadion zodra hij terug zou keren van zijn blessure.

Watzke: “Ik begrijp Marco wel. Hij wil graag eerst weer spelen en dan kijken welke richting hij op gaat. Ik hoop dat hij voor langere tijd bij ons blijft, maar als dat niet gebeurt dan is dat iets wat we moeten accepteren.”

Johnson geloofd dat de situatie Chelsea zal voorzien met wat hoop om de Duitse international te kopen die in negen wedstrijden zes keer wist te scoren en drie assists maakte.

Reus raakte recentelijk geblesseerd aan zijn enkel waardoor Dortmund hem niet kan verkopen in de transferperiode van januari, een maand waarin ze premium geld hadden kunnen ontvangen voor zijn diensten. De 25-jarige Reus heeft een 25 miljoen euro buyout clausule in zijn contract wat aan het einde van het seizoen van kracht wordt. Een bedrag dat de club nu lijkt te gaan ontvangen. Chelsea heeft gezegd de verkoop van Salah en Schurrle te overwegen om toekomstig talent te kunnen betalen. Door beide spelers te verkopen zou er ruimte ontstaan voor Reus én zou het de UEFA’s Financial Fair Play plezieren.

Johnson gelooft dat Real Madrid nog altijd een van de clubs is dat Reus maar al te graag koopt, maar het bod van Wolfsburg op Schurrle van 30 miljoen euro vergroot de kansen van Chelsea. Andy West van BBC Sport suggereert het vertrek van een bepaalde Waalse aanvaller en een mogelijke vervanger als Reus:

“Arsenal en Manchester United zijn geinteresseerd in Reus en om hem in de Premier League te laten spelen. Beide teams hebben een talentvolle linkse aanvaller nodig en zouden allebei hun team enorm kunnen versterken met Reis zijn dribbel skills =. United, met name, heeft belang bij een snelle speler om het tempo binnen het team in balbezit op te voeren.

Het lijkt erop dat Borussia Dortmund rekening houdt met een voortbestaan zonder Reus, maar mogelijke kopers zullen er flink om moeten strijden om het contract van Reus over te nemen en uit handen van concurrenten te houden.