Jamie Vardy heeft het voor elkaar, hij leverde de voetballerij een verbroken record. Eentje die al ruime tijd stond. De Leicester City aanvaller scoorde voor de elfde keer achtereen in een competitie wedstrijd. Daarmee verbrak de spits een record en vestigde hij een nieuw Premier League-record. Hij scoorde zijn elfde keer achtereen tegen Manchester United. Ook niet mals natuurlijk.

Leicester City speelde zaterdag thuis tegen de ploeg van Van Gaal. Vardy stond op scherp en wist zijn kans te benutten vanuit de counter. Die counter ontstond na een hoekschop van United waardoor er bij de snelle omslag kon worden gescoord door Vardy. Na een mooie voorzet van Christian Fuchs wist de Brit zeer gecontroleerd binnen te schieten. De goal was niet alleen belangrijk voor Leicester City, maar ook voor Vardy zelf. Hij brak namelijk een record. Vardy stond al in het Premier League recordboek met zijn goal tegen Newcastle United – hij wist daarmee Van Nistelrooy’s record te evenaren. Vardy en Van Nistelrooy zijn de enige twee spelers in de 23-jarige geschiedenis van de Premier League die in tien achtereenvolgende duels wisten te scoren. Met Vardy zijn goal tegen Manchester United is Vardy nu de enige speler die dat ooit 11 keer achtereenvolgend deed.

Van Nistelrooy zijn record was verdeeld over twee seizoenen, hij speelde destijds bij Manchester United. Het is dus wel passend dat Vardy, die zijn record in één seizoen vestigde, het record verbreekt tegen de ploeg waarbij Van Nistelrooy ‘m ooit vestigde. Vardy begon aan zijn reeks op 29 augustus in het duel met Bournemouth.

Bijzonder oud record

Als we nog even van vóór de Premier League gaan, dan is er maar één speler die ook zo’n record vestigde in Engeland. Dit was Stanley Mortensen. Hij vestigde een vergelijkbaar record in het seizoen van 1950-1951. Hij scoorde namens Blackpool in elf wedstrijden achter elkaar, destijds heette die competitie de Division One. In die elf duels scoorde Martensen 15 keer en scoorde er in totaal 30 voor Blackpool in dat jaar. Blackpool eindigde op de derde plaats.

Vardy boekte dus niet alleen een geweldig record, stootte hij Van Nistelrooy van de troon en staat hij nu op gelijke hoogte met Mortensen. Van Nistelrooy feliciteerde de spits via Twitter en ook namens ons hier op de redactie; Congratulations Vardy!