De welverdiende tweede rustdag zit er al weer op. De renners waren er aan toe en hadden het verdiend na twee mooie Tourweken. Maar als toeschouwers en liefhebbers van een leuke weddenschap kunnen we natuurlijk niet wachten tot ze weer op de fiets zitten.

We checken nog even snel of er interessant nieuws was op de rustdag en kijken daarna vooruit naar de 17e etappe die zal starten in Bern.

Was er nog nieuws op de rustdag?

Het grootste nieuws was misschien wel het feit dat Mark Cavendish gisteren een punt achter zijn Tour zette. Hij richt zich vanaf nu op de Olympische Spelen in Brazilië. Hij heeft er natuurlijk een geweldige Tour opzitten met 4 etappeoverwinningen, een gele en een groene trui. De ultieme wraak van een echte sportman die al door velen was afgeschreven. Voor de Kittels en Greipels van deze wereld is zijn vertrek goed nieuws voor de slotrit naar de Champs-Élysées.

Vandaag de 17e etappe: Een dagje Zwitserse Alpen

17de etappe tour wedden onlineVandaag blijft het Tourpeloton in Zwitserland. Het is de eerste van vier etappes met veel klimwerk in de Zwitserse Alpen.

Drie daarvan zijn echte bergetappes, daarnaast staat er nog een pittige klimtijdrit op het programma.

De renners starten de 17de touretappe in Bern en rijden vervolgens 184,5 kilometer naar de finish. Onderweg komen ze al het een en ander aan klimwerk tegen, maar het eindschot is werkelijk loodzwaar. Het zou zo maar kunnen dat er vandaag veranderingen in de top van het klassement gaan plaatsvinden. Uiteraard hopen wij op een weergaloze Mollema die morgen in het geel start….?!

Col de la Forclaz

Op 31 kilometer van de finish moeten de renners op de pedalen voor de klim naar de Col de la Forclaz (eerste categorie). Die klim is dertien kilometer lang met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,9. Dat zal al voldoende zijn om verschillen te laten ontstaan, maar het is slechts de proloog van wat komen gaat.

Finhaut-Emosson met tot 12.3% helling

Na een afdaling van zo’n zeven kilometer ligt er nog een berg van de buitencategorie te wachten. De Finhaut-Emosson wordt beklommen over 10,4 kilometer met gemiddeld 8,4%. Bovendien wordt het naar de top steiler. Op het laatste deel komen stijgingspercentages tot 12,3% voor. Voordat de renners eindigen in Finhaut Emosson.

Bauke Mollema nog steeds kan op Tour overwinning

Voor Nederlanders is de spannende vraag hoe Bauke Mollema het gaat doen. Hij blaakte tijdens de interviews op de rustdag van het zelfvertrouwen en heeft al aangekondigd dat hij een zwak moment van Froome zeker zal aangrijpen.

Mollema staat tegen elke verwachting in op de 2de plaats en maakt dus nog reële kans op de eindoverwinning. Hoewel hij bij de bookmakers lager dan Quintana staat (13.00 tegen 21.00) zetten wij toch eerder geld in op Mollema. We zijn dan ook heel benieuwd naar de strijd tussen de mannen van Trek-Segafredo en de Sky-machine van Chris Froome.