De voorlaatste sportweek eindigt met het kerstweekend. Een tijd om heerlijk te genieten natuurlijk, en ook een periode met leuke sportweddenschappen. Laten we kort even de velden en stadions langs gaan.

Voetbal in Europa

In landen als Nederland en Spanje is winterstop al begonnen. Wel is er genoeg om over na te praten. Zeker in Spanje zijn ze nog niet uitgepraat over het magnifieke optreden van Messi tegen Espanyol. En in Nederland hebben we de eerste seizoenshelft afgesloten met de mooie kraker tussen Ajax en PSV. In landen als Engeland, Italië en Duitsland wordt deze week nog wel gevoetbald.

Premier League

Louis van Gaal vond het niets, voetballen tijdens de kerst, maar de liefhebber kan tijdens de feestdagen inderdaad in Engeland terecht voor zijn broodnodige dosis voetbalweddenschappen. De Premier League heeft een vol programma rond de kerstdagen en de jaarwisseling. Er worden maar liefst twee competitieronden afgewerkt. Leuke weddenschappen zijn dan bijvoorbeeld Chelsea – AFC Bournemouth en natuurlijk Arsenal – West Bromwich Albion.

Duits voetbal deze week

Afgelopen weekend kreeg Arjen Robben rust voor de komende kraker van woensdag. Dan staat Bayern München – RB Leipzig op het programma. De nummer 1 en 2 van de Bundesliga treffen elkaar met exact evenveel punten. Ze staan bovendien op grote afstand – negen punten maar liefst –  van hun achtervolgers. Een perfecte afsluiter dus van de eerste helft van het seizoen waar in een rechtstreeks duel wordt bepaald wie de winterkampioen in Duitsland wordt.

Richting de winterstop in de serie A

Ook in Italië wordt deze week 2016 afgerond in de serie A. Juventus staat afgetekend bovenaan en is huizenhoog favoriet voor de titel. Komende week is bijvoorbeeld AS Roma –  Chievo een interessante weddenschap. Chievo staat op een tiende plaats – maar twee punten achter Inter – en kan een lastige hindernis blijken voor AS Roma dat de punten absoluut nodig heeft om nog een kans te houden Juventus in te halen. Het is erop of eronder voor de ploeg van Kevin Strootman. Het weekend ervoor moesten ze in het rechtstreekse duel tegen Juventus buigen voor de Oude Dame.

Darts

Bij het PDC WK Darts in het Alexandra Palace te Londen sluiten we deze week de eerste ronde af. Daarin zien we dinsdag Raymond van Barneveld aantreden tegen Robbie Green en op woensdag kunnen we wedden op Mensur Suljovic – Ron Meulenkamp. Donderdag wordt de eerste ronde afgesloten met onder andere Jelle Klaasen – Jeffrey de Graaf. Favoriet Michael van Gerwen heeft zich afgelopen weekend al afgetekend gekwalificeerd voor de tweede ronde met een 3-0 overwinning op Kim Viljanen.

De tweede ronde start op vrijdag. De darters rusten vervolgens even uit met de kerst en maken dinsdag en woensdag de tweede ronde af. Daarna is er vrijwel dagelijks een volledige speelronde en zullen we de favorieten dus iedere dag voor het bord zien staan met prachtige dartsweddenschappen.

Tweede kerstdag veldrijden?

Negen koersen vormen samen de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup. Tweede kerstdag staat de koers van Heusden-Zolder in België gepland. Het is nummer zeven in de reeks, hierna staan in januari nog wedstrijden in Italië en Nederland (Hoogerheide) gepland. Favorieten zijn dit jaar steeds Wout van Aert en onze landgenoot Mathieu van der Poel die de ranglijst afgetekend aanvoeren. Wie van hen tweeën het wordt komende maandag? Een leuke veldrijden weddenschap voor de liefhebbers.

De week erna: volop spannende sport en weddenschappen

Volgende week gaan we natuurlijk uitgebreider in op de spannende sport rond oud en nieuw. Want dan wact bijvoorbeeld de ontknoping van het WK Darts, maar ook het vier-schansen toernooi met als hoofdgerecht Garmisch-Partenkirchen op 1 januari. En op 2 januari start in Zuid-Amerika weer een groot aantal dare-devils voor een nieuwe aflevering van de Dakar rally.