Real Madrid’s president Perez heeft aangegeven geen interesse in Marco Reus aankomende transferperiode.

Reus zijn toekomst staat veelvoudig in de belangstelling gezien de aankomende transferperiode. Naast Madrid wordt hij ook in verband gebracht met Barcelona, Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United. Perez heeft ontkent dat Los Blancos interesse heeft in een mogelijke transfer van de Duitse aanvaller: “Ik ben goede vrienden met de president van Borussia Dortmund. We kijken niet naar Reus net zoals dat we niet praten over renovaties.”

Madrid zou de balans in eigen team moeten verstoren om plek te vinden voor Reus. Ronaldo, Bale en Benzema zijn de eerste keuze van Ancelotti. En op het middenveld heeft de Italiaanse manager ook voldoende balans met Xabi Alonso.

Zowel Bale als Benzema zijn gelinkt aan een mogelijke transfer. Spaanse journalist Manuel Esteban vertelde de La Goleada dat Bale “niet langer bij Real Madrid zal blijven en Benzema bevindt zich ook op dun ijs.” Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk, niet alleen vanwege de enorme kwaliteiten van de twee, maar ook omdat Bale pas in 2013 bij de club is gekomen. Voor een monsterbedrag notabene.

Reus heeft een ‘buyout clause’ in zijn contract dat in de zomer actief wordt, ter waarde van 20 miljoen Britse Pond. Maar het risico dat Ancelotti zijn balans verstoord om dat geld te besparen is te groot. De verkoop van de hier bovengenoemde spelers zou een dergelijke investering logischer maken, maar de UEFA’s Financial Fair Play regels voorkomen deze aankoop tevens.

Jose Felix Diaz van Marca heeft recentelijk gesuggereerd dat Madrid de focus wil leggen op jong talent. Hij heeft aangegeven dat de Madrilenen op zoek zijn naar het crème de la crème onder de talenten. Een aanpak dat in hetzelfde straatje past van Perez zijn opmerkingen omtrent Reus. Borussia Dortmund CEO Joachim Watzke meldt dat Reus graag wil blijven bij Dortmund. Voormalig Duits en Madrileens verdediger Metzelder gelooft dat Madrid een goede bestemming zou zijn voor Reus en dat de liefde voor zijn locale community hem niet zal tegenhouden: “Als Reus moest kiezen tussen Real en Barcelona dan zal Real waarschijnlijk zijn keuze zijn. Madrid is wat internationaler dan Barcelona. Barcelona betekent Catalaans, zij zijn wat meer bekrompen en houden het graag bij eigen jeugd.”

Met Madrid’s mogelijke verdwenen interesse en Barca’s mogelijke transfer-ban zijn Reus zijn keuzes met de dag minder aan het worden. Maar er zijn nog genoeg andere clubs met budget welke Reus over zouden kunnen nemen. Madrid’s huidige 21-wedstrijden winning-streak suggereert dat het niet nodig is om grote aankopen te doen en dat de investering in jong talent verstandiger is.