Gelukkig is er veel Premier League voetbal rondom oud en nieuw. De eredivisie ligt stil vanwege de winterstop en ook in de meeste andere competities wordt niet gevoetbald. Maar in Engeland gaan ze nog een weekje door. Er is zelfs een dubbel programma ingepland. Van zaterdag tot midden volgende week kunnen we van veel mooie wedstrijden en leuke weddenschappen genieten.

Premier League voetbal nieuws, de transfer van Virgil van Dijk

Maar eerst even het grote transfer nieuws. Al tijdens de zomerperiode mikte Virgil van Dijk op een transfer richting een topclub. Zozeer, dat hij bij Southampton even buiten de selectie van Mauricio Pellegrino terechtkwam omdat hij te weinig met voetbal bezig was. Maar nu heeft de centrale verdediger zijn grote klapper. De voetballer die in Nederland eigenlijk nooit echt als topspeler werd gezien, is in Engeland een grote meneer. En nu helemaal want Liverpool kocht van Dijk voor maar liefst 85 miljoen euro van Southampton. Daarvoor speelt van Dijk tot de zomer van 2023 in de havenstad en ontvangt in die periode zo’n 55 miljoen euro verdienen.

Liverpool is overigens nog niet uitgekocht. Ze zijn dolblij met van Dijk maar inmiddels gaan er ook al geruchten over de overname van Leon Goretzka van Schalke ’04. Liverpool coach Jürgen Klopp zegt overigens geen haast te hebben met het brengen van Virgil van Dijk:

“We hebben geen haast. Hij moet zich aan gaan passen aan onze manier van spelen, die is totaal anders. Maar we zijn er 100% zeker van dat hij dat gaat doen. Ik ben heel blij dat het eindelijk rond is, maar verder is er geen haast.” (Klopp tegen Sky Sports).

Premier League zaterdag 30 december

De zaterdag voor oudjaar is er een vol programma met leuke wedstrijden in de Premier League. Interessant is bijvoorbeeld Liverpool – Leicester City, de nummer 4 tegen de nummer 8.  Liverpool heeft een matige reeks achter de rug met twee overwinningen en drie gelijke spelen. Leicester City wist een week geleden Manchester United op een gelijkspel te houden, maar verloor daarna uit wel van directe concurrent Watford.

Premier League voetbal stand

Premier League stand (bron: Wikipedia)

Andere duels komende zaterdag zijn onder andere Watford FC – Swansea City, Newcastle United – Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town – Burnley FC. Ook Manchester United – Southampton is een mooi affiche. Zaterdag worden tenslotte ook nog Chelsea – Stoke City en AFC Bournemouth – Everton gespeeld.

Premier League voetbal op oudejaarsdag

Ook op oudejaarsdag en zelfs oudjaarsavond staan er wedstrijden geprogrammeerd. ’s middags kunnen we kijken naar Crystal Palace – Manchester City en om half 6 ‘s avonds staat West Bromwich Albion – Arsenal op het feestprogramma. Geen darts die zondag, maar dus wel voetbal.

Premier League voetbal op nieuwjaarsdag

Mocht je niet heel vroeg wakker worden op 1 januari en het traditionele skispringen of de nieuwjaarsduik is niets voor jou? Dan kun je om half twee ’s middags inschakelen voor Brighton & Hove Albion – AFC Bournemouth. Later op de dag worden er interessantere duels gespeeld waaronder Burnley FC – Liverpool en Everton – Manchester United. Ook staan Stoke City – Newcastle United en Leicester City – Huddersfield Town voor nieuwjaarsdag gepland.

Premier League voetbalwedstrijden in de eerste week van 2018

Ook op 2, 3 en 4 januari staan er al wedstrijden gepland, dus kun je volop van voetbal genieten:

  • Op 2 januari is Manchester City – Watford FC een leuke affiche. Southampton – Crystal Palace gaat tussen twee clubs die eigenlijk wat verder omhoog zouden willen staan. Ook West Ham United – West Bromwich Albion en Swansea City – Tottenham Hotspur staan voor 2 januari op de lijst.
  • Op 3 januari staat slechts een duel geprogrammeerd, maar wel een absolute topper: Arsenal – Chelsea.
  • Op 4 januari kunnen we tenslotte nog naar Tottenham Hotspur – West Ham United kijken.

Daarna hebben de Premier League voetballers een weekje vrij en komen ze in het weekend van 13 januari weer in actie.