Na een mooi voetbalweekend waarin Ajax de titelkansen levend hield en Philippe Gilbert de Ronde van Vlaanderen won, is het weer tijd voor een interessante sportweek.

Eredivisie midweeks programma

Na een spectaculair weekend waarin Ajax weer wat dichter naar Feyenoord kroop (2-1) en vooral psychisch een behoorlijk dreun aan de Rotterdammers uitdeelde, staat er een interessant midweekse competitieronde gepland.

Daarin is het natuurlijk interessant om te zien hoe de toppers met hun kansen omgaan. Feyenoord heeft het relatief eenvoudig tegen Go Ahead Eagles. Al bleek Robert Maaskant daar wel het spreekwoordelijk schokeffect te hebben gerealiseerd, want ze wonnen zowaar van FC Twente. Ajax heeft een notoir lastige tegenstander in AZ dat de punten nog nodig heeft om in de play-off zone te blijven. PSV, dat meeprofiteerde van het Feyenoord verlies, heeft een lastige tegenstander in FC Twente. De Tukkers willen het verlies tegen Go Ahead graag als incident zien natuurlijk en zitten niet op twee verliespartijen op rij te wachten. Is dit dan zo’n competitieronde dat Feyenoord na donderdag plotseling weer gewoon net zo’n voorsprong heeft als twee weken eerder?

Scheldeprijs en Parijs-Roubaix

Vlaanderen’s Mooiste – de Ronde van Vlaanderen – was van een ongekende schoonheid afgelopen zondag. Philippe Gilbert won na een indrukwekkende solo in een koers waarin gelukkig de Muur van Geraarsbergen weer was opgenomen als scherprechter. Gaan we deze week nog meer wielrennen? Natuurlijk, het is niet voor niets voorjaar! We kijken even vooruit:

  • We blijven nog even in België voor de Scheldeprijs. Een iets minder bekende dagkoers maar daarom niet minder interessant. Niet vanwege het klim- of kasseienwerk want deze rit gaat over vlakke wegen in de provincie Antwerpen en is daarom een echt sprintersfeest. Op wie moeten we inzetten komende woensdag? Marcel Kittel die vorig jaar ook won, of toch André Greipel, Mark Cavendish of Nacer Bouhanni?
  • En komende zondag hebben we dan Parijs – Roubaix. De Hel van het Noorden spreekt natuurlijk tot de verbeelding en heeft al veel iconische wielerbeelden opgeleverd. Op 257 kilometer koers moeten de renners 55 kilometer (meer dan 20 procent!) over kasseien. Het is de laatste World Tour wedstrijd van recordwinnaar Tom Boonen. Kan hij nog een vijfde keer winnen?

Grand Prix Formule 1 in China

De seizoensstart van de Red Bulls in Australië was twee weken geleden nog niet om over naar huis te schrijven. Max Verstappen eindigde uiteindelijk verdienstelijk vijfde in een wagen die nog tekort komt op de verrassend goede Ferrari’s – Vettel wist weer eens te winnen – en de nog altijd snelle Mercedessen. De rest van het veld is langzamer dan de Red Bulls en daarom reed Verstappen de door hem al voorspelde saaie race. Maar Red Bull staat bekend als een team dat zich goed ontwikkelt gedurende het seizoen en het circuit in Australië ligt ze traditioneel slecht. Kijken dus komende zondag of het in China beter gaat met Max Verstappen.

Overige topsport in de komende week

  • Synchroon met de Formule 1 wordt in Argentinië een race om het MotoGP kampioenschap – de Formule 1 van de motorsport – gehouden.
  • En als we toch met mechanische sporten bezig zijn, is ook de Rally van Corsica natuurlijk interessant. Dit is de vierde ronde om het FIA WRC (World Rally Championship). De rally van de 10.000 bochten is de eerst rit dit kampioenschap op een geasfalteerde ondergrond. De eerste drie races werden op sneeuw, ijs en in het zand gereden.
  • tweet tiger woods mastersOok interessant, maar van een heel andere categorie natuurlijk, zijn de Golf Masters op Augusta National. Zoals al werd verwacht heeft Tiger Woods zich met rugproblemen afgemeld. Maar verder kunnen we vanaf woensdag tot en met het weekend naar prachtige matches kijken.
  • En uiteraard is er voor de dartliefhebbers altijd wat te genieten. Acht darters gaan de komende zes weken op donderdagavond bepalen wie van hen in de play-offs van de Premier League gaan uitkomen. Komende donderdag beginnen we met onder andere James Wade – Michael van Gerwen. Raymond van Barneveld heeft zelfs twee duels deze donderdag. Ook hij neemt het op tegen James Wade maar vooral naar Raymond van Barneveld – Phil Taylor kijken we natuurlijk uit.