De aanvaller van Liverpool, Lazar Markovic, zal de volgende vier Europese wedstrijden moeten missen als gevolg van een schorsing na de rode kaart die hij kreeg tijdens het gelijkspel tegen Basel in de Champions League.

De Servische ster leek de Basel-verdediger Behrang Safari in het gezicht op te vangen met een zwaaiende arm tijdens het gelijkspel op Anfield. Hoewel het kan worden gezegd dat Markovic de verdediger van zich af wilde spelen kreeg hij een rode kaart nadat hij minimaal contact had gemaakt.

Via Twitter kwam naar buiten dat James Pearce van de Liverpool Echo meldde dat de Reds geen plannen hebben om de beslissing aan te vechten en dat Markovic’s rode kaart in de halve finale van de Europa League afgelopen seizoen ook een rol speelde in de lengte van de schorsing.

Jack de Menezes van The Independent suggereert dat Safari’s theatrale reactie ook van invloed was op de beslissing van de scheidsrechter. Liverpool werd uit de elite competitie geslagen, maar UEFA’s harde beslissing verzekert Markovic er nu van dat hij beide wedstrijden in de Europa League tegen Besiktas mist. Mocht Liverpool doorgaan dan zal hij ook die wedstrijden moeten missen.

Markovic is de afgelopen tijd sterk vooruit gegaan, maar hij heeft nog een lange weg te gaan voordat Rodgers hem consistent oppikt voor een plaats in de basis.