Argentinië en Brazilië stonden voor de 100e keer tegenover elkaar afgelopen zaterdag in China. Meer dan 52000 mensen kwamen naar de wedstrijd kijken en zagen hoe Brazilië de wedstrijd won met 2-0. Messi stond nog even in de belangstelling toen hij een penalty miste waardoor de gelijkmaker uit bleef. Voor Braziliaanse sterspeler Tardelli was het de wedstrijd van zijn leven, hij wist beide goals voor Selecao te maken.

Hoewel de Argentijnen sterker begonnen, wisten de Brazilianen sterker te eindigen. Argentinië speelde met een losse voorhoede bestaande uit Lamela, Messi en Aguero. Hierdoor werd de aanval van de Argentijnen minder voorspelbaar. Di Maria was natuurlijk een belangrijke speler voor de opbouw vanaf het centrale middenveld, maar het was Lamela die de credit verdient door de ruimte te creëren. Aan de bal was Lamela niet bijzonder goed, maar zonder bal wist hij het zijn teamgenoten makkelijker te maken. Later werd Lamela gewisseld voor Pastore, die het patroon faalde te dupliceren en de Brazilianen de controle overnamen.

Positieve omslag voor Brazilië

Na 20 minuten in de handboeien geslagen te zijn wisten de Brazilianen alleen Luiz zijn zelfverzekerdheid vast te grijpen doordat de verdediger prima Messi op non-actief wist te zetten.

Een paar snelle conclusies:

  • Elias was sterk op het middenveld naast de voortreffelijk spelende Luiz Gustavo.
  • Er zal wat kritiek op Lamela komen omdat hij aan de bal geen indruk maakte, maar tactisch gezien, zal Martino blij zijn met wat hij heeft gezien.
  • Neymar neemt internationaal voetbal erg serieus en hij is duidelijk erg trots op het feit dat hij voor zijn land kan spelen. Dat is erg tof om te zien.
  • De defensieve linie van de Argentijnen zag er niet al te best uit. Nadat Brazilië recht op ze af begon te rennen raakten ze in paniek.