Juventus wist, van het moment dat ze in de finale stonden van de Champions League, dat ze als underdogs gezien zouden worden tegen Enrique’s makkelijk scorende Barcelona. Juve mag dan vrij eenvoudig door de Serie A zijn gewandeld, maar wisten van zichzelf dat ze op bepaalde plekken een tekortkoming hebben op Europees niveau. Toch wist het teamspel en het zelfvertrouwen te winnen van Real Madrid in de halve finale. En gingen ze positief en met opgeheven hoofd op naar Berlijn.

Allegri zei in de pers: “We startten met een belangrijk mikpunt om in de top acht van Europa te komen. We zijn daar nu voorbij en staan bij de laatste twee. Nu kijken we uit om als eerste te eindigen. We moeten niet denken hoe we Barcelona kunnen stoppen, maar hoe we in ons eigen spel kunnen komen. Het is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk dat we geen tegengoals krijgen.”

Allegri’s analyse bewees correct na nog geen vier minuten spelen. Iniesta kon ongedekt de zestien in rennen en wist Alba te vinden. Vervolgens passte Alba naar Rakitic die zonder problemen Buffon kon passeren. 1-0.

Vidal had een kans om de boel op gelijke hoogte te trekken, maar schoot nét over. Hierna waren het vooral losse flodders dat richting het Catalaanse doel werden afgevuurd. De Chileen, de eerste man van zijn land die in een Champions League finale stond, kreeg nog een gele kaart na een overtreding op Neymar.

Buffon stopte een doelpoging van Alves momenten later en de Catalanen waren wat ongelukkig om voor rust de voorsprong niet verder uit te breiden. De Juve kapitein maakte nog een heerlijke redding kort na rust. Hij wist een doelpoging van Suarez te weren en Messi miste onder druk van Lichtsteiner. Toen kregen de Spaanse kampioenen het moeilijk en Juve kwam weer terug in het spel. Een hakje van Marchisio zette Lichtsteiner op scherp en wist op zijn beurt Tevez te vinden. De Argentijn vuurde op doel welke de doelman van Barcelona, Ter Stegen, wist te stoppen. Morata reageerde het snelste en scoorde zijn vijfde goal in de laatste zeven Champions League wedstrijden.

Vervolgens stond Juventus nek aan nek met Barcelona en lieten ze zien dat zij ook op hoog niveau thuis horen. Terwijl hun tegenstanders uiteindelijk nog twee keer zouden scoorden kunnen ze nu terugkijken naar dat moment van gelijke hoogte. Ze kunnen met trots terugkijken naar zichzelf met een waardige plek onder de groten.