Het WK van de FIFA bevindt zich in de halve finales en de vraag die rest is, hoe graag wil Van Gaal winnen van de Argentijnen? Kunnen ze het winnen? Brazilië, Duitsland, Argentinië en Nederland. Zij behoren tot de laatste vier, maar Duitsland vernederde Brazilië afgelopen dinsdag. Nederland, als het zou winnen, zou dan ook geen enkele kans maken tegen het Duitsland van afgelopen dinsdag. Tegen de Argentijnen zit de winst er wel goed in, maar wie het weet mag het zeggen. Want deze wedstrijd van Oranje valt en staat met de tactiek van Van Gaal.

Nederland

Louis van Gaal zal waarschijnlijk met een 3-5-2 of 4-3-3 opstelling gaan spelen en ook Nigel de Jong is weer van de partij. Er zijn dus weer mogelijkheden denkbaar. Zeker op het middenveld en in de verdediging waar vooral Vlaar en De Jong toch erg belangrijk zijn.

Tegen de Argentijnen zal het lastig worden om Messi en Higuain af te stoppen, maar als ze dat goed lukt dan kunnen ze goede kansen maken voor een finale tegen Duitsland. Een ware klassieker, maar zolang de Argentijnen in de race zijn voor een goal is het spel niet gespeeld. Nederland zal dus snel op een 2-0 voorsprong moeten komen wil het kans blijven houden op die absolute klassieker.

Het zou verstandig zijn om met Vlaar, De Jong, Blind en Martens Indi in de verdediging te gaan spelen. Op die manier kun je het meeste gevaar van de Argentijnen met gemak afblokken.

Argentinië

De meeste ogen zijn gericht op Messi, maar vergeet niet dat de rest van het Argentijnse team er ook aardig bij staat. Mascherano, Aguero, Higuain en Di Maria. Om maar een paar namen te noemen. Nu is Di Maria er niet bij tegen Nederland als gevolg van een blessure. Dat scheelt een slok op een borrel, maar het gevaar is alles behalve geweken.

Ook Rojo is weer terug in de basis en die kan toch ook voor de nodige gevaren zorgen. Aguero zal later in de wedstrijd invallen om wat fris gevaar in het spel van de Argentijnen te brengen. Of het genoeg is om Oranje te passeren moet nog blijken. Echter kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat Argentinië goed genoeg is voor het behalen van de finale. Hoewel we datzelfde kunnen zeggen over Oranje hebben wij natuurlijk het liefst dat Nederland door gaat naar de finale.

Al met al zal Oranje én ook Argentinië het zwaar hebben deze halve finale. Wij denken dan ook dat de wedstrijd beslist zal worden op penalties.