Tibbling trok de score gelijk in het duel van Zweden tegen Portugal op het EK Onder-21. Tibbling blijft er zelf aardig rustig onder en staat nu veel in de picture, maar ploeggenoot Guidetti deelt een sneer uit aan de Deense rivalen. Daar zal Zweden in de halve finale tegen spelen aankomende zaterdag.

Super-Tibbe meldde aan de Zweedse media dat hij het nog nooit zo druk had gehad. De middenvelder speelde zich met zijn prestaties eenvoudig in de kijker op Europees niveau. Volgens de zaakwaarnemer van de Zweed komen er allerlei telefoontjes binnen van clubs uit grote Europese competities. Echter heeft Tibbling laten weten nog even bij FC Groningen te willen blijven spelen.

Tibbling is aardig rustig onder alle getoonde interesse. Volgens de middenvelder is het een vorm van positieve aandacht en een soort bevestiging. En alle aandacht? Dat vond hij eerst maar niks, maar nu gebruikt hij het als excuus om lekker over voetbal te praten. Ook niks mis mee natuurlijk.

Tibbling en kornuiten dromen van de Europese titel, maar dat zal iedere deelnemer wel hebben. De Zweden hebben een goed elftal en volgens de middenvelder hebben de Denen veel respect voor het Zweedse elftal.

Volgens Guidetti Denen favoriet

Guidetti stond haaks op dat idee, want volgens de Zweed is Denemarken de grote favoriet met een erg goed team. De Denen zeggen zelf ook dat ze nog nooit eerder zo’ goed team hadden gehad in Onder-21.

Guidetti denkt dat het hier niet eindigt voor de Zweden, want voorafgaand aan de wedstrijd valt er veel over te zeggen maar is de uitslag 9 van de 10 keer anders.

Guidetti reageerde nog even op de opmerkingen die uit het kamp van Denemarken waren gekomen. Volgens de Denen was Zweden namelijk de ideale tegenstander. Guidetti met sarcasme: “Dan moeten ze wel winnen, want anders wordt het wel heel vervelend voor ze. Dan kunnen ze niet meer naar huis!”

Hij vervolgd: “Genoeg andere ploegen zagen ons als de ideale tegenstander, maar die zitten nu allemaal thuis op de bank.”