Griezmann zijn impact was niet te missen afgelopen maandag. Met een gelijkspel op het bord werd Griezmann met nog 30 minuten op het bord het veld in. En aan het einde van de wedstrijd stond Frankrijk met 2-0 voor. Griezmann maakte een groot verschil, maar als Deschamps wil dat zijn Frankrijk wint van Duitsland aankomende vrijdag, dan zal hij de 23-jarige Griezmann wederom op de bank moeten houden en op een goed moment in moeten brengen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nigeria moest Deschamps een lastige keuze maken. Beginnen met de frontlinie dat Zwitserland van het veld ruimde of met de mobiele spelers waarmee het Honduras versloeg. Tegen het fysieke Nigeria koos Deschamps voor de kracht en lengte van Olivier Giroud als spits en met Benzema en Valbuena in zijn rug. Tegen Duitsland zullen ze een combinatie van kracht en behendigheid moeten combineren. Duitsers zijn echte toernooi voetballers en zullen ook een plan hebben tegen de Fransen.

Tegen Nigeria wist Griezmann voor het grote verschil te zorgen. De Nigerianen waren moe nadat ze zo hard harden gewerkt om Giroud en Benzema af te weren. En daar wist Deschamps gebruik van te maken door een kersverse Griezmann in te brengen.

In de hitte van Rio de Janeiro, tegen het ietwat snelle en slimme Duitsland, zal het fantastisch zijn om te zien hoe Griezmann als wissel de maximale impact kan realiseren. De Franse aanval kan niet alleen afhangen van Griezmann en Benzema zal iets harder moeten werken als de Fransen nog meer kans op succes willen. De voorhoede zal de Duitse verdediging flink moeten vermoeien om ervoor te zorgen dat Griezmann zijn rol als super-reserve zonder al te veel problemen uit kan voeren.