De Formula 1 keert terug naar een klassieke Europese locatie dit weekend, de vijfde Formule 1 Grand Prix gaat van start in Spanje! Wedden op de Grand Prix van Spanje kan nu bij wedkantoor Unibet.

Grand van Spanje

Grand Prix SpanjeDe Spaanse Grand Prix op het Circuito de Catalunya is opgenomen in het competitieprogramma op de F1 kalender sinds 1991 en het circuit is bij vrijwel alle coureurs heel erg bekend omdat het een erg populair test circuit is. Het Circuit de Catalunya heeft traditioneel de voorkeur bij de coureurs die rijden met auto’s met uitstekende aerodynamische prestaties, terwijl de lange, snelle zwaaien van drie bochten een extra belasting op de banden aan de linker voorzijde van de wagen met zich meebrengen gedurende enkele seconden per ronde. Nu de meeste teams nog aan het leren zijn hoe de prestaties en slijtage kenmerken van Pirelli banden van dit jaar zich laten vertalen in een betere grip en snelheid zal de Grand Prix van Spanje zeker een uitdaging voor de mecaniciens worden. Pirelli zal dit weekend overigens nieuwe banden introduceren met een speciale hardere compound die een beter wegligging moeten garanderen voor de wagens.

Circuit formule 1 Spanje

Het circuit voor de Formule 1 race van Spanje ligt 35 km van de Catalaanse hoofdstad, Barcelona, ​​en is al gastheer van de Grand Prix van Spanje zonder onderbreking sinds 1991. Voordat het nieuwe circuit werd gebouwd in Barcelona werd de Grand Prix van Spanje vier keer verreden, tussen 1969 en 1975 op het snelle, maar ook zeer gevaarlijke circuit dat liep door het Park MontJuice. Hoewel de Formule 1 nooit op Montjuice is teruggekeerd na 1975 is het gebied toch voor de sport bewaard gebleven. In 1992 was dit de thuishaven voor de Olympische Spelen.

De populariteit van de Formule 1 is in Spanje enorm gegroeid de afgelopen tien jaar met de opkomst van de zeer goede coureur Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen is natuurlijk afkomstig uit Spanje en de Spanjaarden zitten morgen alweer vroeg bij de wedkantoren om hun Formule 1 weddenschappen af te sluiten. In een land dat traditioneel de voorkeur geeft aan motorsport is het Alonso toch gelukt om de sport tot een succes te maken en de Grand Prix van Spanje is niet meer weg te denken van de wedstrijdkalender van de Formule 1. De nieuwe coureur, en tevens landgenoot, Jaime Alguersuari, die momenteel rijdt voor Scuderia Toro Rosso zal dit weekend op zoek gaan om zijn eerste WK punten van 2011 punten binnen te halen.Beleef de spanning mee en ga nu wedden op de Grand Prix van Spanje kan nu bij wedkantoor Unibet.