We zijn aan het opwarmen voor het nieuwe voetbalseizoen en naast het transfernieuws is er nog veel meer nieuws. Kijk even mee.

Wat actueel transfernieuws

 • Het contract van Joël Veltman bij Ajax liep nog maar een jaar en er leek buitenlandse interesse voor hem. Hij heeft zijn contract echter verlengd tot 2020 en wordt ook aanvoerder. Deze keuze heeft wellicht ook te maken met het vertrek van de 21-jarige Kenny Tete richting het Olympique Lyon van Memphis.
 • Feyenoord houdt uitverkoop. De laatste transfer betreft Terence Kongolo die voor ongeveer 15 miljoen euro naar AS Monaco gaat. Vooralsnog is wat de Kuip binnenkomt wat bescheidener. Kevin Diks komt over van Vitesse, Jean-Paul Boëtius uit FC Basel en Sofyan Amrabat stapt over van FC Utrecht. Of Feyenoord daar het landskampioenschap mee kan prolongeren? Overigens ging ook nog het gerucht dat AS Roma na Karsdorp ook Tonny Vilhena op het oog heeft, maar dat lijkt voor Martin van Geel echt onbespreekbaar.
 • PSV is nog steeds bezig om ook volgend seizoen over van Ginkel te beschikken. Overigens ging over Andrés Guardado eerder het gerucht dat hij rond de winterstop richting de Verenigde Staten zou gaan. Maar nu lijkt het er toch op dat hij zijn carrière voortzet bij Real Betis.
 • Als je problemen hebt, kun je vertrouwen op je vrienden. Dat gevoel moeten ze bij ADO Den Haag hebben gehad toen Lex Immers zijn handtekening zette. Hij levert financieel stevig in, maar verwijst daarbij naar zijn clubliefde. Mooi.
 • Vorig jaar kocht Manchester United Paul Pogba (105 miljoen euro), Henrikh Mkhitaryan (40 miljoen euro) en Eric Bailly (38 miljoen euro). Volgens de Engelse pers komt daar dit jaar in ieder geval Romelu Lukaku bij, die voor 85 miljoen Euro van Ronald Koeman’s Everton zou worden gekocht.

Vitesse boos om kaartverdeling Johan Cruijffschaal

De Vitesse supporters kregen afgelopen seizoen een prachtig geschenk bij het 125-jarig bestaan van hun club. Na al die jaren werd eindelijk een hoofdprijs gewonnen toen Ricky van Wolfswinkel de Arnhemmers in de bekerfinale voorbij AZ schoot. Dit seizoen begint voor de Arnhemmers op 5 augustus met de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal. Alleen heeft de KNVB besloten de wedstrijd niet meer in de Arena te laten spelen – het Johan Cruijff stadion warempel – maar in het stadion van de landskampioen.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van politie betekent dit in de praktijk dat Vitesse met slechts 1500 eigen fans in een Kuip vol met Feyenoord supporters mag opdraven. Dat geeft niet echt het eerlijke finale-gevoel, het ziet er toch vooral uit als een thuiswedstrijd voor de landskampioen. De Vitesse supporters zijn boos en hebben besloten de wedstrijd te boycotten. Jammer van deze wedstrijd, maar die KNVB Beker neemt niemand ze meer af.

Eredivisieprogramma 2017-2018 is bekend

wedden op eredivisie voetbalHet duurt nog even, maar de diehards kunnen zich vast verheugen op de start van de eredivisie half augustus. Het programma is inmiddels bekend. De hoogste tijd dus om de toppers voor het komende jaar vast te noteren. Want zeg nu zelf, niets is zo vervelend als het jaarlijkse midgetgolf toernooi van de familie per ongeluk te hebben gepland tijdens Ajax – Feyenoord. Daar komen ze dus:

 • 17 september 2017: PSV – Feyenoord
 • 22 oktober 2017: Feyenoord – Ajax
 • 10 december 2017: Ajax – PSV
 • 21 januari 2018: Ajax – Feyenoord
 • 25 februari 2018: Feyenoord – PSV
 • 15 april 2018: PSV – Ajax

De competitie opzet is verder gelijk aan vorig jaar. Alleen zijn we een plekje in de Europese rangorde gedaald. Onze landskampioen kwalificeert zich niet meer rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, maar voor de derde voorronde.

Het EK Voetbal voor vrouwen komt eraan

Volgend weekend trappen ze af in de verschillende Nederlandse stadions. De top in het internationale vrouwenvoetbal werkt dan in drie weken het EK Voetbal voor vrouwen af. We beschouwen volgende week iets uitgebreider voor en laten je even kennismaken met de toppers. Want eerlijk is eerlijk, er wordt op een steeds hoger niveau gevoetbald, maar wie kent de speelsters van het Nederlands elftal? We kennen de WAGs (Wifes And Girlfriends) van ons mannen-oranje beter.

FC Utrecht start 13 juli in de Europa League

Vorige week had ik het al even over de Champions League waar Ajax eind juli het kwalificatietoernooi ingaat. Ook de Europa League is begonnen met de kwalificatieronden. FC Utrecht, winnaar van de play-offs afgelopen seizoen, trapt af in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. PSV stroomt in de derde ronde in. De Utrechters starten hun Europese avontuur tegen Valletta FC uit Malta. Voor iedereen een onbekende. Geld hebben ze wellicht wel, want de huidige eigenaar is Merab Zjordania. Die kennen we nog van Vitesse.