Polen-Portugal of is het Lewandowski-Ronaldo?!

EK voetbal kwartfinale Polen Portugal – De echte voetballiefhebber is vanochtend anders wakker geworden dan de afgelopen twee dagen. Want natuurlijk heeft een Europees Kampioenschap rustdagen nodig tussen de knock-out fases. En natuurlijk is er op die dagen voldoende te horen en zien over wat er speelt bij de teams, hun bondscoach en hun sterren. Maar de echte fan kan niet wachten tot het fluitsignaal klinkt voor de aftrap en we weer gaan voetballen.

Vandaag is het zover, de eerste kwartfinale wedstrijd van het EK staat op de agenda. Om 21.00 uur trapt Polen af tegen Portugal in het Stade Vélodrome in het Zuid-Franse Marseille. Wie gaat zich plaatsen voor de halve finale?!
ek wedden portugal polen kwartfinale

Eerdere ontmoetingen tussen Portugal en Polen

Voor velen zullen de Portugezen puur op basis van hun status toch wat hoger staan ingeschaald dan de Polen. Het is als voetballand net iets aansprekender en heeft met Ronaldo natuurlijk een van de grootste sterren van het Europese voetbal in de gelederen en daarom is een weddenschap afsluiten op een winnend Portugal geen gek idee.

Toch houden de teams elkaar historisch gezien redelijk in evenwicht. Als we ons beperken tot de duels na de millenniumwisseling, dan zijn er 4 officiële wedstrijden gespeeld.

In 2002 kreeg Polen nog stevig klop (4-0) tijdens de WK-eindronde in Zuid-Korea, maar in 2006 wisten de Polen tijdens de EK-kwalificatiereeks te winnen, waarna duels in 2007 en 2012 beide keren gelijk eindigden.

Dus al staat Portugal aanzienlijk hoger in de FIFA ranking (een 8ste plek tegen een 27e voor Polen), we mogen op basis van de recente historie een strijd verwachten die gelijk op kan gaan.

De voorbeschouwing van Polen – Portugal

En dat beeld past in wat de teams tot nu toe op het EK hebben laten zien. Polen was degelijk en een goed georganiseerd team. Een team dat niet heel opvallend speelde en niet heel opvallende resultaten boekte.

Twee gelijke spelen, twee overwinningen en drie doelpunten in vier wedstrijden, minder dan een doelpunt per wedstrijd. Niet direct een team dat je aan samba voetbal doet denken. Maar tegelijkertijd wel een team dat Duitsland op 0-0 hield.

Misschien is de grote vraag of spits Robert Lewandowski, topscorer van Bayern München eindelijk gaat scoren. Want dan kunnen we plotseling een heel ander Polen gaan zien. Inzetten op Lewandowski kan bij Bet777, scoort hij het 1ste doelpunt dan verdien jij 5.45 je inzet terug!

Feiten over Polen & Portugal wedstrijden

  • Het is de eerste keer dat Polen en Portugal elkaar treffen op een EK voetbal
  • De laatste drie ontmoetingen wist Portugal niet te winnen van Polen
  • Polen stond nog nooit in een kwartfinale van de Europese Kampioenschappen
  • In tien Europese wedstrijden heeft Polen nog nooit meer dan één keer weten te scoren
  • Portugal heeft de meeste wedstrijden ooit gespeeld op een EK (32) zonder het toernooi ooit te winnen.
  • Ronaldo heeft al 40 vrije trappen genomen op grote toernooien maar wist er nog geen één om te zetten in een doelpunt.

Wedden op de wedstrijd Lewandowski-Ronaldo

ek-wedden-lewandowski-ronaldo

foto: goal.com

En vanuit dat opzicht is komende kwartfinale misschien wel vooral een tweestrijd tussen twee absolute topschutters in een vergelijkbare setting.

Ronaldo en Lewandowski zijn zelf absolute toppers en worden beiden ook nog eens gesteund door een sterk, degelijk team.

Als één van hun een topavond heeft, bepaalt dat waarschijnlijk het verschil. Een heerlijk vooruitzicht, een heerlijke wedstrijd en een heerlijke weddenschap.

Ledanowski – Ronaldo, een mooi affiche!