Formule 1-coureur Bianchi is overleden. De familie van de coureur maakte dat op vrijdagnacht bekend. Bianchi verongelukte in oktober 2014 gedurende de Grand Prix in Japan. Sindsdien lag de coureur in coma. Het verlies van de coureur raakt niet alleen de familie, ook de fans en de gehele Franse topsport is een grootheid verloren.

Razendsnel

Uit onderzoek van de FIA is gebleken dat Bianchi zichzelf in gevaar bracht tijdens de Grand Prix van Japan. De Franse coureur negeerde namelijk de waarschuwingen om langzamer te gaan rijden. Volgens het rapport van de FIA blijkt dat alle veiligheidsregels zijn toegepast, maar dat de Fransman alle waarschuwingen negeerde en met 126 kilometer per uur tegen de takelwagen ramde. Een regelrechte ramp voor zijn familie en nabestaanden, maar ook voor de sport in het algemeen. Oorzaak van het ongeval zou water op de baan zijn.

Water op de baan

Bianchi vloog vlak voor het einde van de GP uit de bocht op het natte circuit van Suzuka en knalde op de takelwagen. De takelwagen stond daar om de wagen van Sutil op te halen, de Duitser was in zijn Sauber een ronde daarvoor gespind.

Pas toen Bianchi’s ambulance de baan op kwam besloot de leiding de wedstrijd officieel te beëindigen. Er was al voldaan aan de eis om de volledige WK-punten toe te kennen. Dit omdat er al driekwart van de race was verreden.

Massa zei later dat de leiding de wedstrijd te laat afbrak. Er was al een aantal ronden eerder via de radio aangegeven dat er te veel water op de baan lag en dat er slecht zicht was.

De toestand van de 25-jarige coureur werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd. Kort na de crash werd zijn toestand al als kritiek omschreven. De Fransman was bezig aan het tweede seizoen in de F1. Hij reed 34 keer een GP voor Marussia en zijn beste resultaat dat jaar was de negende plaats op de GP van Monaco.