Koeman, trainer van Southampton, is bang dat hij eerst komende tijd Clasie niet op kan stellen. Dit als gevolg van een nare blessure aan de hamstring van de Nederlandse international.

“Clasie heeft klachten aan de hamstrings”, wist de coach te vertellen na de winst op Vitesse in de voorronde van de Europa League. Ze wonnen met 3-0. “Hij zou misschien zelfs de start van de competitie missen. Een blessure aan de hamstrings is altijd gevaarlijk en heeft een flinke herstelperiode.”

Clasie kwam deze zomer over van Feyenoord en moet vrijdag verder worden onderzocht. Koeman wisselde de ex-Feyenoorder na een uur spelen in de wedstrijd tegen Vitesse. Southampton speelt de eerste wedstrijd in de Premier League tegen Newcastle United op 9 augustus. Drie dagen ervoor is de return tegen Vitesse in de laatste voorronde van de Europa League. Dat is natuurlijk een belangrijk duel en daar kan Koeman alle krachten gebruiken die hij pakken kan. Clasie zou daar een rol in kunnen spelen, maar daar zal hij dus een vervanger voor moeten regelen.

Di Maria voor 63 miljoen euro naar PSG

Manchester United en PSG zijn het eens over de transfer van Di Maria. De transfer zal volgende week waarschijnlijk worden afgerond, het is simpelweg nog een kwestie van handtekeningen zetten. De 27-jarige Argentijn zal ieder jaar net iets meer dan tien miljoen euro gaan verdienen in Parijs.

PSG gaat een bedrag van 63 miljoen euro betalen voor Di Maria, de een na grootste transfer van deze zomer. Een monsterbedrag natuurlijk, maar de grootste transfer staat op naam van Sterling. Die verkaste voor een bedrag van 70 miljoen euro van Liverpool naar Manchester City. Een jaar geleden kocht United Di Maria van Real Madrid voor 75 miljoen euro.

De aanvaller kwam bij United niet verder dan 3 goals in 27 wedstrijden en in de slotfase van de competitie werd Di Maria veelal gepasseerd voor andere aanvallers. Tijd voor een nieuwe kans, nu in Parijs.