Na het weekend waarin Greg Van Avermaet Parijs – Roubaix won en de Italiaan Guardini in diezelfde koers opgaf om vervolgens via de snelweg terug te rijden, hebben we weer zin gekregen in veel mooie, heroïsche sport. Wat staat er allemaal op de agenda deze paasweek?

Kwartfinales Champions League, heenwedstrijden

We trappen deze week af voor de heenwedstrijden van de kwartfinales Champions League. Het kaf is de afgelopen knock-out rondes van het koren gescheiden en vanaf nu zijn het alleen nog topwedstrijden. Hooguit van Leicester City zullen mensen zich afvragen wat het bij dit gezelschap doet. Welke kwartfinales hebben we voor de boeg dinsdag en woensdag:

  • Borussia Dortmund – AS Monaco. De Duitsers en Monegasken speelden nog niet eerder tegen elkaar. De Duitse nummer vier scoort graag, maar ook AS Monaco wist in de achtste finales te overtuigen met zes goals tegen Manchester City.
  • Juventus – FC Barcelona. Uiteraard zijn er kansen voor de Italianen al zullen ze de vorige ronde hebben geleerd dat zelfs vier doelpunten thuis tegen Barcelona nog geen garantie is voor succes. Barcelona had in de vorige ronde tegen PSG natuurlijk de ontsnapping van de eeuw, waarbij de scheidsrechter wel heel behulpzaam was om de legendarische avond mogelijk te maken.
  • Atlético Madrid – Leicester City. Tsja, als we ons geld ergens op moeten zetten bij dit duel is het toch Atlético. Leicester City doet het goed in Europa, houdt zich ook in de competitie inmiddels staande na de trainerswissel, maar zou hier toch een maatje te klein moeten zijn.
  • Bayern München – Real Madrid. Een geweldige kraker op de woensdagavond. Alles bij elkaar heeft Real iets betere statistieken tegen de Duitsers dan andersom. Maar de verschillen zijn verwaarloosbaar en zeggen natuurlijk niets over de huidige vorm. Arjen Robben lijkt gebrand tegen zijn oude werkgever – al is het alweer even terug – iets moois neer te zetten.

Europa League met Ajax – Schalke 04

Voor ons is natuurlijk Ajax – FC Schalke 04 een hele mooie kwartfinale in de Europa League. Twee ploegen die in vorm zijn en zelfvertrouwen hebben. De Duitse middenmoter won afgetekend met 4-1 van Wolfsburg en van Ajax hebben we natuurlijk de afgetekende overwinning op NEC nog vers op het netvlies. Het is fraai om te zien hoe Peter Bosz het elftal naar het juiste niveau heeft gekregen op het moment dat de prijzen worden verdeeld. Hopelijk lukt het de halve finale te bereiken.

Wielrennen, we gaan door met de klassiekers

Wat hebben we tot nu toe prachtige voorjaarsklassiekers gezien met afgelopen zondag bijvoorbeeld de fraaie dagwinst van Greg van Avermaet in de hel van het Noorden. En deze woensdag wordt de Brabantse Pijl verreden die zo maar weer winst voor een renner als Philippe Gilbert zou kunnen betekenen. En Paaszondag kunnen we naar ons eigen Zuid-Limburg voor de Amstel Gold Race. Dit jaar met een aangepast parcours waarin de slotklim niet op de Cauberg plaatsvindt maar naar de top van de Bemelerberg voert, waarna er nog een stuk wordt gedaald richting finish. Hopelijk hebben we weer eens een Nederlandse overwinning. Vorig jaar was Bauke Mollema met slechts een 14e plaats de best geklasseerde landgenoot.

Grand Prix Formule 1 Bahrein

Wat jammer dat het bij de komend Formule 1 Grand Prix zeker niet regent. Afgelopen weekend deed Max Verstappen het internationale publiek weer versteld staan met 9 inhaalmanoeuvres in één ronde op een regenachtig circuit in China. Vroeger kon je als Olav Mol een raceduel aankondigde nog rustig even wat te drinken pakken voordat je de eerste inhaalpoging zag. Dat kan niet meer met Max. Of hij in de woestijn ook tot een derde plaats of zelfs hoger kan komen? Dat is onzeker want de Red Bull mist nog wat snelheid ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Al komt Renault al wel met een eerste motor update.

Meer sport deze week

  • In de Premier League zijn de darters vorige week aan hun tweede fase van het toernooi begonnen. Raymond van Barneveld had twee duels. Hij verloor afgetekend van Taylor, maar won net als Michael van Gerwen zijn partij tegen Wade. Deze week strijken de darters neer voor ronde 11 in Liverpool.
  • Na de overwinning van Marius Kimutai in Rotterdam staat komend weekend de 121e Marathon van Boston op het programma.
  • En de motorcross liefhebbers kijken natuurlijk naar de MXGP (de mannen) en de WMX (de vrouwen) die dit weekend in Italië hun sprongen laten zien.