Het was vooral voetbal wat de klok sloeg, de afgelopen sportweek. Met een complete ronde Champions League en Europa League konden de voetballiefhebbers er lekker voor gaan zitten

Champions League Voetbal 18 en 19 oktober

In de Champions league werd de derde serie poulewedstrijden gespeeld. Boeiende wedstrijden met veel en vooral ook mooie doelpunten.

Hattrick van Özil

In poule A was het woensdag de avond van de grote uitslagen. Arsenal versloeg in het eigen Emirates Stadium Ludogorets met een afgetekende 6-0. Özil scoorde in de tweede helft een zuivere hattrick. In dezelfde poule had PSG thuis geen problemen tegen Basel (3-0). Spanning is in deze Poule ver te zoeken, Arsenal en PSG verdelen de punten.

In poule B is het wel spannend. Napoli – Besiktas werd een pijnlijke 2-3 voor Besiktas. Twee keer kwamen de Italianen – met Dries Mertens – terug van een achterstand. Toen Besiktas echter in de slotfase nog een derde keer scoorde, was het over. Benfica wist de uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev met 0-2 te winnen. Drie ploegen doen nog goed mee hier voor de bovenste plaatsen, alleen Kiev lijkt afgehaakt met 1 punt na drie wedstrijden.

Barcelona – Manchester City

In Poule C werd Celtic – Borussia Mönchengladbach 0-2. Bij rust was het nog 0-0, maar daar deden Stindl en Hahn in de tweede helft iets aan. Alle aandacht ging in deze poule natuurlijk uit naar de clash tussen Barcelona en Manchester City. Beide teams worden geleid door trainers uit de Barcelona school. Luis Enrique zwaaide zijn Manchester collega bij de persconferentie uitbundig lof toe, maar die was tijdens de wedstrijd het liefst onzichtbaar geworden.

Luis Enrique: “Guardiola is wat mij betreft de beste trainer van dit moment. Ik hou van aanvallende coaches als hij. Sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan je zijn invloed op Manchester City al zien.”

Manchester werd vernederd met 4-0. Messi was ouderwets op dreef met de eerste drie doelpunten, Neymar maakte het nog erger voor de Engelsen in de voorlaatste minuut. Nadat het al vroeg in de eerste helft 1-0 was geworden, liep Manchester voornamelijk achter Barcelona aan. Keeper Bravo zorgde voor de genadeslag. Hij verspilde in de 53e minuut knullig de bal en corrigeerde dat met een handsbal buiten de 16 meter. Rood dus en vanaf dat moment speelde Manchester City definitief een verloren wedstrijd.

PSV af door de zijdeur tegen Bayern

In poule D sleepte Atlético Madrid een magere 0-1 weg uit Rostov. Ze blijven er koploper mee. Klapstuk was de eenvoudige overwinning van Bayern München op PSV. In de eerste helft leek het na de snelle 2-0 (Müller, Kimmich) een walk-over te worden, maar Narsingh bracht nog verlichting in de 41e minuut (2-1). In de tweede helft maakt Bayern het echter eenvoudig af. Lewandowski scoorde in de 59e minuut en Robben in de 84e. Poule E is een groep met kleine verschillen. Ook de afgelopen wedstrijden leverden twee kleine gelijke spelen op: CSKA Moskou – AS Monaco werd 1-1. Bayer Leverkusen – Tottenham Hotspur bleef 0-0.

In Poule F moest Sporting het thuis met 1-2 afleggen tegen Borussia Dortmund. De doelpunten in deze poule vielen vooral in Madrid, waar Real Madrid een maatje te groot was voor Legia Warschau (5-1). Het betekende overigens niet dat Ronaldo aan zijn doelsado werkte. Geen van de doelpunten kwam op zijn naam.

Club Brugge onderuit in Slotfase

In Poule G is Leicester dominant met inmiddels drie overwinningen, inclusief de 1-0 tegen Kopenhagen afgelopen dinsdag. Club Brugge wist thuis niet van Porto te winnen (1-2). Brugge kwam al snel op voorsprong. Porto maakte halverwege de tweede helft pas gelijk en scoorde ver in blessuretijd alsnog de winnende treffer uit een penalty. Poule H wordt gedomineerd door Sevilla en Juventus. Beiden wonnen hun uitwedstrijden met 0-1 tegen respectievelijk Dinamo Zagreb en Olympique Lyon.

Europa League Voetbal 20 oktober

Ook de Europa League speelde een volledige groepsronde. AZ deed daarin geen goede zaken. Thuis tegen Maccabi Tel Aviv werd met 1-2 verloren en zakte AZ af naar de laatste plek in groep D. De Alkmaarse goal kwam van Robert Mühren die na zijn huzarenstukje tegen Vitesse nu een basisplaats had. Ajax deed zichzelf uit tegen Celta de Vigo tekort met een gelijkspel. Peter Bosz stuurde een sterke opstelling het veld in die tegen de B-keus van Celta meer rendement had moeten hebben dan de uiteindelijke 2-2. Feyenoord deed het van de Nederlandse clubs het beste. Thuis werd gewonnen van het Oekraïnse Zorya Luhansk. Basaçikoglu gaf de assist waaruit Jørgensen de enige goal van de avond scoorde. Kuyt had rust en ook Eljero Elia werd gespaard met het oog op komend weekend.

Frank de Boer wint met Inter

wedden serie a wedstrijden italieEr was meer interessants te zien tijdens de afgelopen Europa League avond. Frank de Boer heeft weer wat krediet bij Inter na de zege op Southampton. Antonio Candreva hielp zijn coach door de 1-0 te scoren tegen de Britten. En dat komt de Boer natuurlijk niet slecht uit. In de wedstrijden in de Italiaanse serie A loopt het nog niet helemaal lekker dus deze overwinning geeft rust.

In Rome hielden AS en Austria Wien elkaar in evenwicht in een doelpuntrijk duel (3-3). Manchester United had clubheld Robin van Persie op bezoek met Fenerbahçe. United won met 4-1. De Turkse tegengoal kwam van van Persie. Het publiek gaf hem een prachtige ovatie. Mooi!

Meer sportnieuws

• We hadden hem al als mogelijke kanshebber genoemd in onze voorbeschouwing, maar inderdaad heeft Peter Sagan de wereldtitel wielrennen op de weg gewonnen. Hij was de sterkste op het vlakke parcours van Qatar.
  • Tot en met komende zondag wordt het EK baanwielrennen in Frankrijk gehouden. Nederland pakte tot nu toe drie medailles. Kirsten Wild – ze won vorige week ook het zilver tijdens het WK op de weg – won het brons op de scratch en goud bij de afvalkoers. Bij de mannen won Wim Stroetinga woensdag brons op scratch.
  • Nieuws van het tennisfront: Kiki Bertens heeft inmiddels de halve finale van het WTA toernooi in Luxemburg bereikt. Robin Haase is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het ATP toernooi in Antwerpen.
  • Afgelopen maandag werd er gebokst in theater Carré. Tijdens de 10e Ben Bril Memorial greep Jessica Belder de Europese Titel in de klasse tot 55 kilo.