De Nederlandse vrouwenploeg heeft nu al een historisch resultaat bereikt op het WK Volleybal 2018. Woensdagavond werd met een klinkende zege op het sterke team van Servië de zogenaamde final six van het toernooi bereikt. De laatste keer dat de vrouwen het zo goed deden bij een wereldkampioenschap was in 1998 onder bondscoach Pierre Mathieu. Curieus detail: ook toen werd het toernooi in Japan gehouden. Kennelijk kunnen wij in Japan extra goed volleyballen.

‘Onze’ kansen op het WK Volleybal 2018

Winnen Nederlandse vrouwen het WK Volleybal 2018Hoe ziet het WK Volleybal 2018 er nu verder uit? Na de tweede speelronde is er een final six overgebleven waar Nederland dus bij hoort. 15 oktober staat Nederland – Verenigde Staten gepland en 16 oktober Nederland – China. Daarna weten we of onze vrouwen in de halve finales zitten. De halve finales en de finale worden op 19 en 20 oktober gspeeld. Kippenvel voor volleybalfans, het WK Volleybal 2018.

Wordt Lewis Hamilton weer wereldkampioen Formule 1?

Komend weekend staat in Austin, Verenigde Staten de 18e Grand Prix van dit seizoen op het programma. Daarna volgen nog Mexico, Brazilië en Abu Dhabi. Maar in Austin kan al bekend zijn wie er wereldkampioen is. Want na de Grand Prix van Japan ruim een week geleden staat Hamilton stevig op pole positie voor het WK.

In Japan speelde Max Verstappen overigens een prominente rol. Nadat Ferrari – en met name hun kopman Sebastian Vettel – eigenlijk al meerdere raceweekends had geblunderd, was het voor Ferrari noodzakelijk om in Japan een goed resultaat neer te zetten. De kans daarop was al kleiner geworden na een verkeerde gok met de banden in de kwalificatie. Vettel moest daarom vanaf een 9e plek starten. Ferrari’s tweede coureur Kimi Raikkonen startte op een vierde plek, net achter Max Verstappen.

Nadat Verstappen in de openingsronde al een akkefietje had met zijn eeuwige rivaal Raikkonen, kreeg hij vervolgens Vettel in zijn spiegels. Die besloot tot een inhaalactie op een bijna onmogelijk punt met een spin als gevolg. Uiteindelijk eindigde Verstappen keurig derde en moest Vettel genoegen nemen met een zesde plaats.

Kansen Lewis Hamilton op de WK titel formule 1

Maar wat betekent dit allemaal voor de komende Formule 1 GP van Austin in de Verenigde Staten (officieel Circuit of the Americas)? Er zijn nog 4 races waarin een coureur per race maximaal 25 punten kan halen bij een overwinning. Lewis Hamilton leidt het klassement met 331 punten. Vettel staat tweede met 264 punten. Daarmee lijken de kansen van Vettel nog slechts theoretisch, zeker als je de huidige vorm van Hamilton afzet tegen Vettel die te vaak impulsief lijkt te handelen. Duidelijk is dat de bookmakers niet veel meer uitbetalen bij een weddenschap op een WK titel voor Lewis Hamilton. Mocht Vettel echter alsnog kampioen worden, dan kunnen mensen een stevige winst incasseren.

Meer sport in de sportweek van 15 t/m 21 oktober

  • 2 weken na de Formule 1 komt ook de Formule 1 van de motorsport – de MotoGP – langs. Deze keer op het Twin Ring circuit in Motegi.
  • Na een weekend met heerlijk Nations League voetbal (Nederland-Duitsland 3-0!) is het komend weekend weer tijd voor de eredivisie. Het lijkt een bijzonder jaar te worden met Ajax en PSV die kwalitatief een grote voorsprong lijken te hebben op de overige teams. Feyenoord staat nog 3e maar kan de top niet bijhouden, terwijl nummer 4 het verrassend goede Heracles is. Onderaan lijkt het wachten tot Groningen afscheid neemt van trainer Danny Buijs. Ook NAC is het seizoen dramatisch gestart. Maar daarvoor gaan we dinsdag natuurlijk nog kijken hoe Oranje het er afbrengt bij het vriendschappelijke duel België – Nederland.
  • Na haar promotie tot de WTA top 10 is Kiki Bertens erop gebrand de WTA Finals te halen. Ze is daarvoor in concurrentie met Karolína Plísková die erg goed presteerde op het toernooi in het Chinese Tianjin. Komende week zijn beide speelsters actief op het hardcourt toernooi van Moskou. Wil je dichter bij huis naar toptennis kijken, dan kun je naar het WTA toernooi in Luxemburg of het ATP 250 toernooi in Antwerpen.