Het was me het weekendje wel. Het meeste vuurwerk verwachtte iedereen bij de opening van het Formule 1 seizoen, al vallen de Red Bull wagens nog wat tegen. Ze lijken Mercedes en Ferrari nog niet bij te kunnen houden, maar Max Verstappen bracht het in de race nog tot een keurige vijfde plek. Maar zaterdag was echt bizar. Iedereen zat klaar voor een pot voetbal die gewonnen moest – nee gewonnen zou – worden.

Eén uur en drie kwartier zaten we verbijsterd naar ons scherm te staren. Het was sneu wat debutant Matthijs de Ligt overkwam – schuldig aan de eerste goal en betrokken bij de tweede – maar het hele Nederlands elftal was bij Bulgarije – Nederland geen schim van wat het ooit was. Inmiddels is de spannendste sportweddenschap dan ook wie de nieuwe bondscoach wordt. Laten wij even vooruitkijken naar de sport komende week en het interland voetbal even laten voor wat het is. Hoewel, Nederland – Italië dinsdagavond, wat zou het worden?

Wielrennen in Vlaanderen

Ook deze week wordt er weer hard gefietst door het Vlaamse land. We starten met een wat minder bekende etappekoers, en eindigen met dé klassieker van België:

  • Driedaagse De Panne-Koksijde 2017: Deze koers is wat minder bekend en sommige toppers mijden deze wedstrijd. Toch hebben grote namen de koers in het verleden gewonnen (Eric Vanderaerden is recordhouder met vijf overwinningen) en het blijft een mooie wedstrijd in de buurt van de Vlaamse kust. Laatste winnaar was Lieuwe Westra. De driedaagse start op dinsdag in de Panne en eindigt daar donderdag ook.
  • Maar uiteraard zijn alle ogen van de wielerliefhebbers gericht op de Ronde van Vlaanderen van 2017. Vlaanderens Mooiste, zoals de koers liefkozend wordt genoemd, gaat dit jaar over 259 kilometer en naast veel van de bekende klimmetjes staat dit jaar de Muur van Geraardsbergen weer op het programma. Dat is op 95 kilometer van de meet, waarna de laatste 75 kilometer het parcours van voorgaande jaren volgt, met onder andere de Oude Kwaremont en de Paterberg.

Motorsport evenementen

In de schaduw van de Formule 1 is ook de MotoGP weer gestart afgelopen weekend. Komend weekend zijn er echter andere interessante motorsport wedstrijden. Zo wordt de WK Superbike (WorldSBK) wedstrijd in het Spaanse Aragon gehouden. Superbike racing verschilt van MotoGP in het feit dat er met getunede motoren wordt gereden die gewoon te koop zijn. MotoGP wordt verreden met speciaal ontworpen racemotoren. Als de MotoGP vergelijkbaar is met de Formule 1 in de autosport, is Superbike racen te vergelijken met de tourwagen kampioenschappen. Eind april doet het WK Superbike ook circuit Assen aan.

Als je meer van zand en stof houdt, of van modder, is het MXGP kampioenschap natuurlijk favoriet. Na de wedstrijd in Argentinië twee weken terug, staat nu de motorcross in Mexico op het programma. We letten natuurlijk vooral op de prestaties van Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff.

Tennis in Miami

In Miami zijn zowel de vrouwen als de mannen aan het tennissen. De vrouwen ronden het WTA toernooi komend weekend af en zijn inmiddels aan de kwartfinales begonnen (met onder andere Angelique Kerber – Venus Williams). Ook de mannen zijn druk bezig het knock-out programma af te werken. Naast de nummer 1 geplaatste Stan Wawrinka hebben ook golden boys Federer en Nadal de vierde ronde bereikt. Robin Haase legde het in de tweede ronde af tegen del Potro.

Premier League Darts

Wedden op dartsWat blijft darts toch een leuke sport voor een spannende weddenschap! Vorige week werd de 8e ronde van het PDC Premier League Darts competitie gehouden in Manchester. En wat voor een ronde. Wie had er durven wedden op een overwinning van Raymond van Barneveld op landgenoot Michael van Gerwen. Hoewel, Barney is natuurlijk uitstekend in vorm en lijkt er ook gewoon van te genieten. Onze andere landgenoot Jelle Klaassen is inmiddels uitgeschakeld, evenals Dartbelg Kim Huybrechts. Komende donderdag wordt de negende ronde gespeeld, waarna het tweede deel van het toernooi van start gaat met de overgebleven acht darters.