Met het WK Sprint 2019 naderen we het staartje van het schaatsseizoen. We blikken uiteraard even vooruit op het meest spectaculaire deel van het langebaan schaatsen. Maar er gebeurt meer in de (inter)nationale sportstadions. Kijk even mee.

Naar het WK Sprint 2019 in Thialf

maakt kai verbij kansen op wk sprint 2019 foto wikimediaIeder schaatstoernooi heeft zo zijn eigen fans. Er zijn liefhebbers van de traditionele lange afstanden met als ultieme wedstrijd de 10 kilometer. Met een eigen tijdenlijstje of een app de rondetijden bijhouden om te kijken of er nog steeds op schema wordt gereden. Anderen vinden dit net zo boeiend als het gras zien groeien. Zij zweren bij de 500 meter en de kilometer. Het keiharde schaatsen met bijna onhoudbare binnenbochten.

Voor die fans is er komend weekend het WK sprint 2019 en het goede nieuws is dat je het in Heerenveen live kunt kijken. Bij het WK Sprint 2019 komen zowel de mannen als vrouwen sprinters aan de start. Bij de mannen Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Kai Verbij. Dai Dai N’tab is reserve. Bij de vrouwen verschijnen Letitia de Jong, Jutta Leerdam en Sanneke de Neeling op het ijs met Janine Smit als eerste reserve. Komend weekend in schaatstempel Thialf, het WK sprint 2019. Kijken dus.

PSV-Feyenoord in een opnieuw spannende eredivisie

Waar veel mensen ervan uitgingen dat de eredivisie er eigenlijk al op zat, deed PSV afgelopen weekend slechte zaken in Heerenveen (SC Heerenveen – PSV 2-2). Met name Hirving Lozano heeft een dipje na de winterstop. Ajax deed tegelijkertijd wat het moest doen tegen NAC (Ajax – NAC 5-0) en staat dus plotseling nog maar 4 punten achter. Op papier hebben de Amsterdammers goede kansen om dit weekend nog dichterbij te komen. PSV – Feyenoord is namelijk een zware dobber voor de Eindhovenaren, al is ook Feyenoord wel eens beter in vorm geweest. De Rotterdammers speelden volgens Giovanni van Bronckhorst hun slechtste wedstrijd ooit onder zijn leiderschap en verloren uit met 1-0 van FC Groningen. Ajax speelt komend weekend tegen een traditioneel lastige tegenstander (ADO Den Haag – Ajax). Het kan dus alle kanten op in de eredivisie, maar gespeeld is de competitie zeker nog niet.

Meer sport deze sportweek van 18 t/m 24 februari 2019

  • Kiki Bertens stelde teleur op het Dubai Open WTA toernooi, waar ze al in de eerste ronde sneuvelde. Ook in Boedapest (WTA) en Marseille (ATP) wordt getennist.
  • In Israël (Eilat) wordt het EK Snooker gehouden.
  • In aanloop naar de voorjaarsklassiekers hebben de wielrenners nog etappekoersen in Spanje (Ruta del Sol) en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).
  • Tegelijkertijd wordt er nog op allerlei plaatsen aan wintersporten gedaan, waaronder de Wereldkampioenschappen Noords skiën, Noordse combinatie en Langlaufen in Oostenrijk.
  • De motorsportliefhebbers kunnen kijken naar de WK Superbike wedstrijd op Phillip Island in Australië.
  • Week 3 van de Premier League Darts zie je komende donderdag met Michael van Gerwen – Rob Cross en Mensur Suljovic – Raymond van Barneveld.
  • En last but not least staat de tweede set wedstrijden van de 8e finales van de Champions league op het programma: Olympique Lyon – FC Barcelona, Liverpool – Bayern München, Atlético Madrid – Juventus en FC Schalke 04 – Manchester City.
  • Geen wedstrijden, maar de testserie van de Formule 1 is altijd interessant voor de autosportliefhebbers. Hoewel er nog grote tijdsverschillen zijn, merk je wel of teams goed in hun vel zitten. Bij Red Bull lijkt het vooralsnog goed te gaan met de nieuwe Honda motor. Hoewel teamgenoot Gasley crashte op dinsdag, draaide Verstappen tot nu toe probleemloos zijn rondjes. De motor lijkt boven verwachting te presteren.