Als je zondagnacht wakker was, heb je gezien hoe prachtig sport kan zijn. De superbowl leek halverwege al gespeeld te zijn, want de New England Patriots leken al een onoverbrugbare achterstand te hebben op de Atlanta Falcons. Op ongelooflijke wijze wisten ze die achterstand vervolgens in de reguliere tijd weg te werken, om vervolgens in de verlenging als eerste te scoren. Fantastische sport en helemaal adembenemend voor diegenen die een weddenschap hadden afgesloten. Het nodigt uit tot meer sport. Wat is er deze week te doen?

Bekervoetbal in het buitenland

In het buitenland wordt er midweeks gevoetbald en in veel gevallen betreft dat de bekercompetitie. FC Barcelona – Atlético Madrid is de knaller voor de Copa del Rey. Barcelona heeft de eerste wedstrijd gewonnen en kan het dinsdagavond afmaken. Ook in Duitsland is er boeiend bekervoetbal met onder andere op woensdagavond Borussia Dortmund – Hertha BSC. In Italië worden midweeks wedstrijden voor de serie A gespeeld, waaronder AS Roma – Fiorentina. Komend weekend is er natuurlijk overal weer competitievoetbal te bewonderen.

WK Schaatsen afstanden

Februari volgend jaar worden de Olympische Winterspelen gehouden in Pyeongchang, Zuid-Korea. Een van de accommodaties is de fonkelnieuwe schaatsbaan van Gangneung. Toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst zijn daar op dit ogenblik om zich voor te bereiden op het WK afstanden waarmee komend weekend het nieuwe ijsstadion wordt geopend.

Veldrijden aan de Noordzeekust

De Noordzeecross in het Belgische Middelkerke is de volgende wedstrijd veldrijden – of cyclocross –  waarin Mathieu van der Poel en zijn grote rivaal Wout van Aert elkaar tegenkomen. De twee zijn dermate dominant dat iedere wedstrijd een rechtstreeks duel tussen de twee toppers lijkt te zijn. Beiden kampen ook met knieblessures en de coach van Wout van Aert – Marc Lamberts – wijt dat rechtstreeks aan hun loodzware duels:

“Ze rijden elkaar kapot. Van der Poels blessure was verder gevorderd dan die van Van Aert, maar wel gelijkaardig.” (Marc Lamberts)

Premier League darts

Wedden op dartsDe wekelijkse speelronde voor de Premier League darts – deze donderdag in Nottingham – is wat minder voorspelbaar geworden. Want Michael van Gerwen is de laatste tijd wat uit vorm. Hij verliest af en toe en tijdens zijn openingswedstrijd om de Premier League kwam hij tot een gelijkspel (6-6) tegen Gary Anderson. Komende donderdag speelt hij tegen Peter Wright. Ander duels zijn Jelle Klaasen – Gary Anderson en Kim Huybrechts-Raymond van Barneveld.

WK Skiën

Spectaculair gaat het de komende twee weken worden in St. Moritz. Deze mondaine wintersportplaats is voor de vijfde keer in de geschiedenis – 1934 was de eerste keer – de gastheer van het wereldkampioenschap skiën. Men zal er alles aan doen om het een geweldig kampioenschap te laten worden want de stad wil ook de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2026 binnenhalen. Hoogtepunt dit kampioenschap is natuurlijk het komend weekeinde als voor zowel de mannen als de vrouwen de adembenemende afdaling op het programma staat. Deze week staan verder de Super G en voor de vrouwen de Alpine combinatie op het programma. Volgende week komen de slalom nummers en de landenwedstrijd aan bod.

Winst voor Germaine de Randamie?

Randawie? Voor mensen die deze naam niets zegt, dat is na zaterdag waarschijnlijk wel over. Dan gaat onze Utrechtse mixed martial arts-vechter de ring in voor de UFC-titel. Als eerste Nederlandse vecht ze in New York tegen de Amerikaanse Holly Holm. Germaine maakt absoluut kans in deze ladies fight komende zaterdag.

Wie gaat ADO Den Haag trainen?

Wedden op AdoIn de categorie bijzondere weddenschappen zijn we benieuwd wie Zeljko Petrovic gaat opvolgen bij ADO Den Haag. ADO nam dinsdag afscheid van zijn trainer en de vraag is welke trainer zich aan de degradatiekandidaat wil verbinden. De naam van Robert Maaskant gaat rond, maar ook Martin Jol en Co Adriaanse worden natuurlijk genoemd.