Er is een hoop leuke sport in de week van 14 maart, dus laten we even uitgebreid vooruitkijken en de leuke sportweddenschappen eruit pikken.

Champions League dinsdag en woensdag

Het zal in de Champions League lastig worden de sensatie van vorige week te evenaren. Niet alleen won Bayern nogmaals met 5-1 van Arsenal, maar vooral Barcelona – PSG vorige week woensdag was een ongelooflijke belevenis met de 6-1 uitslag in Camp Nou. Mocht iemand het niet gezien hebben en gedacht hebben dat het een walk-over was voor de Spanjaarden, dan is dat een vergissing. Het was een zeer narrow escape en Paul Onkenhout in de Volkskrant durfde zelf het woord omkoping in de mond te nemen met twee dubieuze strafschoppen voor Barcelona en een glasheldere penalty voor PSG die niet gegeven werd. Maar goed, over jaren zullen we het nog steeds over deze wedstrijd hebben.

Wedstrijden dinsdag

Deze dinsdag wordt afgetrapt voor Juventus – Porto en Leicester City – Sevilla. Voor Porto wordt het een heidens karwei om de 0-2 thuisnederlaag weg te poetsen in Turijn. De kansen in Leicester zijn wat gelijker verdeeld. De Britten moeten thuis een 2-1 uitnederlaag teniet doen, dat is nog te overzien.

Wedstrijden woensdag

Pep Guardiola coach Manchester CityWoensdag worden Atlético Madrid – Bayer Leverkusen en AS Monaco – Manchester City gespeeld. Atlético won de uitwedstrijd in Duitsland al (2-4) en de return in Estadio Vicente Calderón lijkt dus alleen voor de statistieken van belang. De wedstrijd in Monaco heeft daarentegen alles om naar uit te kijken. De heenwedstrijd in Manchester was knotsgek met Manchester dat uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind trok, maar Monaco dat wel heel makkelijk wist te scoren (en zelfs twee keer op voorsprong kwam). Reclame voor het voetbal dus, zoals ook Pep Guardiola op de eigen clubsite constateerde:

“Het was echt een zinderende wedstrijd, waar iedereen in het stadion en voor de tv van genoten zal hebben. Iedereen die betrokken was bij dit duel, moet gefeliciteerd worden. Ook Monaco. Ze hebben een team met geweldige spelers en zijn in staat om verschrikkelijk veel goals te maken. Voetbal is prachtig als beide teams op de aanval spelen.”

Europa League op donderdagavond

Voor ons is in de Europa League natuurlijk vooral Ajax – FC Kopenhagen interessant. Ajax moet het 2-1 verlies in de heenwedstrijd neutraliseren en daar zijn natuurlijk kansen voor. De Denen missen hun spelmaker Rasmus Falk. Daarentegen zit bij de Amsterdammers Davy Klaassen op de tribune na zijn tweede gele kaart.

WK Honkbal 2017

Honkbal speelt zich in Nederland altijd wat in de schaduw af, maar we vergeten vaak dat we in de Antillen fantastische honkballers hebben rondlopen die vaak ook in het Amerikaanse tophonkbal spelen. Met een gezamenlijk koninkrijksteam scoren we dan ook internationaal hoog. Deze week wordt de tweede ronde afgewerkt van het World Baseball Classic, het wereldkampioenschap honkbal. Nederland heeft daarin net Israël verslagen en maakt kans de halve finale te bereiken als ze ook van Cuba winnen (woensdag 15 maart, vier uur ’s ochtends). Voor de halve finales en finale verplaatst het WK Honkbal toernooi zich begin volgende week naar het Dodger Stadium in Los Angeles, een echte honkbaltempel.

Premier League Darts in Rotterdam

De darters die meedoen aan het Premier League kampioenschap zijn donderdag aanstaande in Rotterdam op bezoek. In Ahoy kunnen we onder andere inzetten op James Wade – Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld – Gary Anderson en Phil Taylor – Michael van Gerwen.

Wielrennen deze week: Milaan – San Remo

De etapperonde Tirreno – Adriatico heeft dinsdag zijn slotrit en daarna moeten we het even een paar dagen zonder wielersport redden. Gelukkig gaat zaterdag La Primavra (De Lente) van start. De lenteklassieker van Milaan naar de badplaats San Remo was vorig jaar een prooi voor Arnaud Démare.