Het WK atletiek indoor 2018 wordt komend weekend gehouden. Een mooie afwisseling nadat we bij de Olympische Spelen twee weken volop hebben genoten van langebaan schaatsen, shortrack en andere wintersporten. Nu we moeten afkicken van die winterspelen, is het leuk om even de sportagenda door te nemen. Want er is veel sport te zien deze week.

WK atletiek indoor 2018 in Birmingham

WK atletiek indoor 2018Van 1 t/m 4 maart wordt in Birmingham het WK atletiek indoor 2018 gehouden. Nederland gaat met een mooie atletiek selectie naar het WK. Regerend wereldkampioene Sifan Hassan is uiteraard van de partij op de 1.500 en 3.000 meter. En onze andere topper Dafne Schippers gaat proberen na het zilver op de 60 meter twee jaar geleden, nu het goud te halen. Ook Jamile Samuel komt uit op de sprint. Verder hebben we nog Nadine Visser, Eefje Boons en Koen Smet op de 60 meter horden, en Madiea Ghafoor op de 400 meter. Meerkamper Eelco Sintnicolaas maakt de selectie voor het WK atletiek indoor 2018 compleet.

WK sprint langebaan schaatsen in Changchun

Het is sowieso een WK weekend want de liefhebbers kunnen zaterdag en zondagochtend vroeg naar het WK sprint op de langebaan kijken. Onze nationale sprinttop is na de Olympische Spelen in Azië gebleven en staat aan de start in het Chinese Changchun. We kunnen onder andere kijken naar medaillewinnaars Kjeld Nuis en Jorien ter Mors. Maar ook Ronald Mulder, Kai Verbij, Marrit Leenstra en Letitia de Jong verschijnen aan de start in China.

WK baanwielrennen in Apeldoorn

Er is zelfs nog een derde wereldkampioenschap te vieren deze week. Dicht bij huis, want de wielerliefhebbers kunnen vanaf woensdag naar Omnisport Apeldoorn afreizen voor het WK baanwielrennen. Zowel bij de mannen als de vrouwen worden 10 disciplines afgewerkt, waarbij de Nederlanders verre van kansloos zijn. Of, zoals bondscoach Bill Huck het stelt:

“Ik denk dat we op praktisch alle onderdelen mee kunnen doen voor de zege. Het zou mooi zijn als er een wereldtitel bij zit, de potentie zit in de groep. Maar het moet op het moment suprême allemaal meezitten.” (bondscoach Bill Huck op de site van het WK baanwielrennen)

Halve finales KNVB Beker: Feyenoord – Willem II en AZ – FC Twente

Voor Feyenoord wordt het woensdagavond erop of eronder. De Rotterdammers draaien een desastreus seizoen na hun langverwachte kampioenschap vorig jaar. Afgelopen weekend gingen ze kansloos onderuit tegen PSV en in de competitie is er geen eer meer te behalen. Hoewel Robin van Persie overkwam na de winterstop, kan hij de prestatie van Dirk Kuijt pas volgend jaar proberen te evenaren. Maar woensdag – als het niet té koud is – kan Feyenoord door te winnen van Willem II de finale om de KNVB Beker bereiken. En alleen de bekerwinst kan het seizoen nog redden.

Maar misschien is de andere halve finale nog wel spannender. Hier staat de verliezend finalist van vorig jaar – AZ – in een blakende vorm tegen een FC Twente dat net als Feyenoord alleen in de beker nog wat te winnen heeft. In de competitie knokt de ploeg van Gertjan Verbeek tegen degradatie. Het lukt de coach niet de magere resultaten van zijn voorganger René Hake te verbeteren. In de competitie werd Twente begin februari overigens in eigen huis nog door AZ gedeclasseerd (0-4).

Autosport en Motorsport seizoen bijna weer van start

Deze week sneeuwde het nog in Barcelona maar werd daar wel de traditionele openingstest van de Formule 1 gehouden. Voor Max Verstappen en zijn Red Bull team lijkt het begin goed. Waar vorig jaar eigenlijk bij de eerste testen al bleek dat hun wagen op snelheid te kort kwam tegen Mercedes en Ferrari, lijken de verschillen dit jaar minder groot.

Ook de MotoGP draait de laatste tests voor het nieuwe seizoen. De motorcoureurs hebben een warmere plek uitgezocht en testen in Qatar. Daar wordt halverwege maart ook de eerste Grandprix verreden. De Formule 1 start op 25 maart in Australië.

Meer sport in de week 26 februari – 4 maart 2018

  • Niet alleen de schaatssprinters sporten gewoon door na de Olympische Spelen. Er zijn voor veel wintersport disciplines wereldbeker wedstrijden ingepland. Onder andere voor de freestyle skiërs, de snowboarders en de schansspringers.
  • De darters hebben het druk. Op donderdag moeten ze aan de bak in ronde vier van de Premier League 2018. Het weekend staat in het teken van de UK Open 2018.