Komend weekend staat de Amstel Gold Race 2018 op het programma. Deze enige Nederlandse klassieker is natuurlijk een van de hoogtepunten voor de wielerliefhebbers in Nederland. Het is trouwens niet de enige wielerklassieker deze week. Daarnaast is er ook voor de voetballiefhebbers en de liefhebbers van snelle circuits nog van alles te beleven. Kijk even mee naar de sportagenda in de week van 9 april 2018.

Wie wint de Amstel Gold race 2018

Amstel Gold Race 2018 de favorietenKomende woensdag wordt de Brabantse Pijl verreden. Dat is nog niet de laatste wielerklassieker In België want daar wordt bijna wekelijks een klassieker verreden. In Nederland moeten we het met één grote wegwedstrijd doen voor de elite profs, en dat is de jaarlijkse Amstel Gold Race in Limburg. Zondag 15 april wordt de 53e aflevering verreden. Het parcours volgt de wijzigingen die al in de versie van 2017 zijn doorgevoerd. Dus ook dit jaar staat de Cauberg niet als laatste beklimming in het koersboek. De laatste klim is ook nu weer de Bemelerberg.

Het parcours is verder richting finish nog wel wat aangepast waardoor er meer smalle wegen zijn. Dat betekent dat tactisch rijden en op het juiste moment vooraan zitten nog belangrijker zijn. Vorig jaar won Philippe Gilbert in een rechtstreeks sprint tegen Michal Kwiatkowski. Ook dit jaar horen ze weer bij de favorieten, evenals bijvoorbeeld Tiesj Benoot en Julian Alaphilippe. Een parcours voor de Nederlanders is deze Amstel Gold Race 2018 niet echt, maar we moeten Bauke Mollema en ook weer Niki Terpstra zeker niet afschrijven.

Voetbal deze week

In de Champions League hebben we de returnwedstrijden van de kwartfinale, waarin vorige week grote uitslagen vielen. Real Madrid lijkt al zeker van zijn zaak na de Ronaldo show tegen Juventus. Maar ook voor AS Roma (4-1 verlies tegen Barcelona) en Manchester City (3-0 klop bij het Liverpool van Jürgen Klopp) lijken de kansen minimaal. En hoeveel kansen heeft Sevilla nog bij Bayern na de 1-2 thuisnederlaag? Bij de Europa League staat donderdag de meeste spanning op het duel Olympique Marseille – RB Leipzig, waarbij Björn Kuipers overigens de scheidsrechter is.

Dit weekeinde kan de titelrace in de eredivisie afgelopen zijn. Als PSV thuis wint van Ajax is het kampioenschap binnen, maar ook bij andere uitslagen zullen de kansen voor de Amsterdammers minimaal blijven. De strijd om de play-offs voor Europees voetbal is spannender en bij het degradatievoetbal is voor iedereen de vraag of FC Twente nog rechtstreekse degradatie kan ontlopen. Inmiddels staan de Tukkers 4 punten achter op Sparta.

En – last but not least – de Nederlandse vrouwen spelen dinsdag hun WK kwalificatiewedstrijd tegen Ierland.

Motor- en autosport komend weekend.

Belangrijk voor Max Verstappen is dat hij een week na de race in Bahrein alweer in zijn auto mag stappen voor de Grand Prix van China. Het is het enige medicijn tegen de kater die hij opliep in het woestijnzand. Nadat hij tijdens de kwalificatie door een plotselinge vermogenspiek zijn auto in de boarding had geparkeerd en daarom achterin moest starten, beschadigde hij tijdens de race al in de tweede ronde zijn bolide bij een inhaalactie op Lewis Hamilton. Er was niet eens zoveel op die actie af te dingen, maar je vraagt je af of hij zich in dit geval toch niet eerst in de race moet ‘settelen’ zodat hij in ieder geval aankomt. Maar een racer wil inhalen en dat siert hem. Liefhebbers van motorgebrul kijken dit weekend natuurlijk ook nog naar de Superbike race in Aragon en de MXGP (motorcross) in Portugal met landgenoot Jeffrey Herlings.

Meer sport deze week

  • Paardensportliefhebbers kunnen in Parijs kijken naar de wereldbekerfinales van zowel de dressuur als de jumping wedstrijden.
  • In Australië zijn nog steeds de Commonwealth Games bezig voor onder andere de atletiekfans.
  • Gymnastiekliefhebbers hebben deze week het EK Trampoline in Baku en het WK Acrobatische Gymnastiek in Antwerpen om naar uit te kijken.