Olifant NellyIedereen kan zich nog wel de octopus Paul herinneren die tijdens de vorige Wereld-kampioenschappen Voetbal in Zuid-Afrika als een ware waarzegger verschillende wedstrijden goed voorspelde, waaronder die dat Spanje wereldkampioen zou. Het lijkt erop dat na de dood van Paul er een nieuwe waarzegster is opgestaan in ‘Nelly’ de olifant. Bij het WK vrouwen is Nelly druk aan het voorspellen en de eerste voorspelling gaf aan dat Duitsland gaat winnen van van Canada.

De Nederlandse dames wisten zich overigensniet te plaatsen voor het WK damesvoetbal. En in een oefenduel tegen het organiserende land verloren de Oranje dames kansloos met 5-0. Het is maar afwachten hoeveel juiste voorspellingen Nelly zal maken en of ze het record van Octopus Paul kan verbeteren!

De WK voor dames verwacht een groot aantal bezoekers omdat het damesvoetbal in sommige landen razend populair aan het worden is. De Nederlands tak heeft met een impasse te maken en afgelopen seizoen nog hebben drie betaald voetbal clubs hun kicksen aan de wilgen gehangen.