Wedden op Manchester United was de afgelopen tijd weinig aantrekkelijk. De club verloor onder leiding van José Mourinho meer dan bestuurders en supporters lief was. Maar nu kun je bij de Engelse bookies uitgebreid inzetten op de nieuwe technische baas van de Engelse topclub. Want aan het regime van Mourinho is een einde gekomen.

Wedden op Manchester United weinig rendabel dit seizoen

wedden op Manchester United trainer nu Jose Mourinho is ontslagenAfgelopen zondag verloor Manchester United de derby tegen Liverpool. Het was de laatste stuiptrekking in de toch al zwaar onderkoelde relatie tussen trainer Mourinho en de ploeg uit midden Engeland. Dinsdag gingen de twee partijen met onmiddellijke ingang uit elkaar. Feitelijk is het nog bijzonder dat het zolang heeft geduurd, want na een redelijk succesvol eerste seizoen 2016-2017 (met het Community Shield, de League Cup en de Europa League) werd er vorig jaar niets gewonnen en verloopt het huidige seizoen in de Premier League ronduit beroerd.

Desastreus seizoen voor Manchester

Met 8 punten achterstand op Arsenal staat de ploeg na 17 wedstrijden 6e, nipt voor Wolverhampton Wanderers. De laatste reeks was behoorlijk desastreus. Tegen 3 topclubs werd slechts 1 punt gehaald (Liverpool – Manchester United 3-1, Manchester United – Arsenal 2-2, Manchester City – Manchester United 3-1). En zelfs tegen de mindere goden leverden 3 duels maar 5 punten op: Manchester United – Fulham 4-1, Southampton – Manchester United 2-2 en Manchester United – Crystal Palace 0-0. Van wedden op Manchester United werd dus niemand vrolijk.

Mourinho nooit populair bij Manchester United

Echt populair maakte Mourinho zichzelf ook niet, door op de voor hem kenmerkende wijze tegen alles en iedereen aan te schoppen, inclusief zijn stervoetballers die het op het veld moeten doen. Mourinho haalde Paul Pogba naar United, maar de relatie was inmiddels zo beroerd dat er in huize Pogba ongetwijfeld een creatief dansje is uitgevoerd toen het nieuws bekend werd.

Wedden op Manchester United trainerskeuze

Engelsen maken overal een weddenschap van en dus zijn de speculaties over de nieuwe trainer al druk begonnen. Veelgenoemde namen zijn onder andere Zinédine Zidane, Ole Gunnar Solskjaer, Laurent Blanc, clublegende Ryan Giggs, Leonardo Jardim, Antonio Conte, Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino. En je weet natuurlijk nooit, Frank de Boer?

Overigens lijkt Manchester United te kiezen voor een interim trainer en komt de nieuwe trainer pas na dit seizoen aan het roer. Als interim zingt de naam van assistent Michael Carrick rond en die kan dus ook zo maar hoofdcoach zijn volgend jaar. Als het hem lukt Pogba en de anderen aan het voetballen te krijgen.

Meer sport deze sportweek van 17 tot 23 december

Deze week is het behoudens de vele wintersporten rustig in sportland. Toch is er wel het een en ander te beleven:

  • De 8e finales van de KNVB Beker worden gespeeld. Daar zitten nog steeds veel wedstrijden bij met een op papier enorm niveauverschil, maar ook een paar knallers. Zeker Feyenoord – FC Utrecht is een leuke affiche.
  • De sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2018 worden woensdag gekozen. Er is als altijd veel debat over de shortlists – waarom is Kiki Bertens bijvoorbeeld niet genomineerd? – maar dat hoort er natuurlijk bij.
  • Redelijk anoniem wordt in de Verenigde Arabische Emiraten het WK voor clubteams afgewerkt. We zijn inmiddels bij de halve finales terechtgekomen: River Plate – Al Ain en Kashima Antlers – Real Madrid.
  • Het WK Darts startte ontluisterend voor Raymond van Barneveld. Hij strandde direct in de 2e ronde, terwijl hij de halve finales had moeten halen om in de top 16 van de wereldranglijst te blijven. Die positie is nodig om een goed afscheidsjaar te kunnen draaien. Nu moet hij kiezen voor zogenaamde vloertoernooien om zich nog een keer voor het WK te kwalificeren in zijn afscheidsjaar.
  • Het is koud, maar dat is voor veldrijders geen bezwaar. Die worden daar warm van tijdens de Wereldbeker Elite veldrijwedstrijd in Namen.
  • Paardensport liefhebbers kunnen deze week kijken naar de Wereldbeker Jumping – Westeuropese Liga – in Londen.