Wedden op Luik-Bastenaken-Luik

Voor de echte wielerliefhebbers is Luik-Bastenaken-Luik een rit die jezelf gereden moet hebben. De klassiekr die al sinds 1892 gerden word sluit het jaar van de voorhaars klassiekers af en de profrenners gaan zich concentreren op de rit der ritten de Tour de France! Je kunt nu al wedden op luik bastenaken luik en voorspellen wie de winnaar van deze rit over 258 kilometer gaat worden. Vorig jaar won de Luxemburgse renner Andy Schleck de klassieker luik-bastenaken-luik. Ook dit jaar belooft het weer een waar spektakel te worden.

Het is bijna niet in te denken dat deze klassieker al meer dan 100 jaar gereden wordt en dat de renners uit de eerste editie er ruim vier uur langer of reden dan de huidige renners. In het begin van de klassieker was het nog een echte amateur rit (zoals elk rit toendertijd) en deden er aan handjevol wielrenners mee. Een aantal jaar na de eeuwwisseling (1908) is Luik-Bastenaken-Luik een officiele wielerronde geworden en heeft daarmee een profstatus kreeg.

Nu wedden op Luik-bastenaken-Luik

Wedden op luik-bastenaken-luik

Overwinningen Luik bastenaken Luik

Zoals geschreven, wordt met de rit luik bastenaken luik het seizoen van de voorjaarsklassiekers afgesloten. De ronde is vele malen door Belgische renners gewonnen maar ook drie Nederlanders wisten beslag te leggen op de eerste plaats in luik bastenaken luik. De eerste Nederlandse zege werd binnengereden door Ab Geldermans en de tweede renner uit Nederland die de rit won was Steven Rooks in 1983. En in 1988 presteerde Adri van der Poel het beste van alle renners en ging er met de eindzege vandoor. De drie Nederlandse overwinningen staan in schril contract met de 58 overwinningen van de Belgische renners dus ook dit jaar is de kans groot dat het in de ’thuiswedstrijd’ weer een Belgische renner gaat worden die op het hoogste podium plaats gaat nemen.

Op de officle startlijst komen weer veel bekende renners voor en ook de editie van 2010 belooft weer veel kanshebbers. Wie weet wie er gaat winnen en voorspelt de juiste wielrenner? Gaat Contador met de eer strijken of denk je dat Evans of valverde meer kans maken? De gebroeders Schleck zijn allebei van de partij en dus is de relatieve kans dat een Schleck het erepodium gaat bestijgen groot! Wedden op Luik bastenaken Luik doe je natuurlijk bij Unibet!