Wedden op frankrijk of roemenieWedden op Frankrijk of Roemenië – 10 Juni 2016 gaat het feest dat EK Voetbal heet weer van start. Voor Nederlanders met een dubbel gevoel natuurlijk – ‘Hadden wij daar niet..?’ – maar gelukkig valt er als voetballiefhebber nog genoeg te genieten. Dat begint al in Groep A, de groep van gastland Frankrijk. Om 9 uur ’s avonds trapt Frankrijk af tegen Roemenië.

Nu wil een openingswedstrijd nog wel eens uitlopen op een bloedeloos gelijkspel, maar logischerwijs zou Frankrijk tegen Roemenië de winst moeten kunnen pakken. Lastig is natuurlijk wel dat de Fransen niet echt getest zijn in de aanloop naar het EK, want als gastland ben je automatisch gekwalificeerd.

Wedden op Frankrijk of Roemenië?!

Dat betekent dat de Fransen in de afgelopen twee jaar alleen maar oefenwedstrijden hebben gespeeld. Wel hebben ze tijdens die reeks vriendschappelijke duels al tien keer gespeeld tegen tegenstanders uit Groep A. Van die wedstrijden hebben ze het merendeel gewonnen en er slechts één verloren.

Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat ze als gastland kampioen worden, want al eerder – in 1984 – werden ze in eigen land Europees kampioen. Destijds was Platini nog niet een van corruptie verdachte bobo maar de onbetwiste koning van het Franse voetbal en scoorde hij iedere wedstrijd. Maar om nu weer te wedden op Frankrijk lijkt wat riskanter dan toen.

Sterk Frankrijk klaar voor Roemenië?!

Belangrijke naam bij de Fransen is Paul Pogba. De middenvelder heeft vier succesvolle jaren bij Juventus achter de rug met vier landstitels en twee keer de Coppa Italia. En ook Antoine Griezmann willen we natuurlijk volgen na zijn indrukwekkende seizoen bij Atlético Madrid, waar hij 32 keer scoorde in 54 duels. Al weten we natuurlijk niet wat de gemiste strafschop in de Champions League finale voor zijn zelfvertrouwen betekent.

Het laatste dat de Fransen moeten doen, is Roemenië onderschatten. Die hebben zich met evenveel overwinningen als gelijke spelen en zonder te verliezen gekwalificeerd voor het EK, achter groepswinnaar Noord-Ierland. De Roemenen hielden daarbij Hongarije, Finland, Faeröer en Griekenland achter zich. Vooral het Roemeense doelsaldo was heel bijzonder. Erg weinig doelpunten vóór (11) maar ook het minste aantal doelpunten tegen (2) van alle deelnemers aan de EK-kwalificatie. Dus eerst maar eens zien of de Fransen tot scoren komen.