Wedden op Duitsland EURO 2016 – Onze buren starten zondag 12 juni met het EK en zoals altijd vraagt iedereen zich af of we weer een typisch Duits kampioenschap gaan zien: Matig voetbal in het begin waardoor iedereen denkt dat zelfs de groepsfase misschien al te veel is voor die Mannschaft, maar op het eind staan ze toch weer in de finale.

Natuurlijk een cliché en wat overdreven, maar feit is dat de Duitsers al zes keer in de finale van een Europees Kampioenschap stonden en drie keer daadwerkelijk kampioen werden. Dus als je wilt gaan wedden op Duitsland dan zal de uitkering laag zijn!

Groepswinnaar? Wedden op Duitsland?!

In ieder geval zitten de Duitsers in een interessante groep. Op zich een groep die ze door moeten kunnen komen met hun kwaliteit. Maar toch, de kwalificatieperiode was verre van florissant en pas in de laatste wedstrijd werd de rechtstreekse kwalificatie voor het EK veilig gesteld.

Het elftal moest na het WK succes dan ook in de steigers, want routiniers als Philipp Lahm, Per Mertesacker en Miroslav Klose hebben natuurlijk afscheid genomen. Tegelijkertijd lijkt er altijd meer dan voldoende kwaliteit beschikbaar. Zeker van spits Thomas Müller valt het een en ander te verwachten.

Een echte Duitse spits die altijd op de juiste plek lijkt te staan en helemaal als het ertoe doet. Dit jaar scoorde hij het enorme aantal van 32 goals voor Bayern München en ook in de kwalificatiereeks scoorde hij al negen keer. Zal het weer ouderwets wedden op Duits voetbal worden?!

Duitsland – Oekraïne

Wat kan tegenstander Oekraïne daar tegenover stellen? Oekraïne heeft in ieder geval bewezen tot het laatst te kunnen knokken voor de punten. De kwalificatie werd pas bereikt in zinderende play-off wedstrijden tegen Slovenië.

Verder is het interessant om te zien of de sterke defensie van de Oekraïne het gaat houden tegen het geweld van Müller en kompanen. In de kwalificatie kreeg de verdediging van Oekraïne slechts vier doelpunten tegen. Voor de Oekraïners is het misschien wel het belangrijkste dat ze hun temperament onder controle houden.

Zo is Andriy Yarmolenko van Dinamo Kiev een topspeler maar verliest hij zich soms in ruzie, ook met eigen teamgenoten als Yarmolenko Stepanenko. Voldoende bagage voor een interessant duel op zondagavond. We gaan ervoor zitten en wellicht wedden op Duitsland!