In Spanje zitten de renners alweer een paar dagen op de fietsen en dat betekent natuurlijk niet anders dan dat je weer kunt wedden op de Ronde van Spanje! Alle top ploegen zitten er weer bij en de Nederlanders natuurlijk ook. De Vuelta is na de Ronde van Italie en de Tour de France de derde grote ronde die veel aanzien heeft in de wielerwereld. En zeker voor de Spaanse renners is dit natuurlijk een prestigieuze ronde.

Vandaag stappen de mannen weer op om de 13de rit te rijden van de Ronde van Spanje, die zal gaan van Rincon de Sotos (vrij vertaald de hoek van Sotos) naar Burgos. Vandaag heeft Mark Cavendish in Lleida zijn eerste etappe ooit in La Vuelta op zijn namme geschreven in de eindsprint nadat zijn knecht Matthew Harley Goss hme perfect door de bochten geloodst had die vlak voor de eindstreep nog een behoorlijke stuurkunt van de renners vergde.

Nu wedden op de Ronde van Spanje

Wedden op de Ronde van Spanje

Wedden op de Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje

In 1935 starten 50 wielrenners om voor het eerst de Ronde van Spanje te verrijden vanaf het startpunt in Madrid. Net als in de Tour in het begin moesten de renners zelf hun reserve middelen bij zich dragen en wogen de fietsen, die toen nog van staal waren, tientallen kilo’s. De Belgische renner Gustaaf Deloor wist als eerste persoon ooit in de geschiedenis een etappe in La Vuelta te winnen.

De eerste Ronde van Spanje werd verreden over ruim 3400 kilometer, die onderverdeelt waren in 14 etappes waarvan er tien meer dan 250 kilometer lang waren. In de loop der jaren wisten veel bekende renners etappes of de eindzege op hun naam te schrijven. In het rijtje illustere namen kom je bekenden tegen als; Anquetil, Pulidor, Jan Janssen, Gimondi, Ocaña, Merkx, Fuente, Hinault, Pedro Delgado, Tony Rominger, Abrahan Olano, Jan Ullrich, Alejandro Valverde en Alberto Contador.

Deze editie van de Ronde van Spanje ziet het er niet naar uit dat de Nederlandse renners geschiedenis gaan schrijven, alhoewel de Raborenners met Oscar Freire (die in de etappe van gisteren als zesde eindigde) beschikt over een goede klassementsrijder zal er dit jaar weer geen Nederlander op het podium in Madrid staan. Over het hele seizoen genomen mag de Rabo ploeg tevreden zijn met de behaalde resultaten in de Tour en de Giro. Wat de eindresultaten in de Ronde van Spanje zullen zijn dat laat nog een dag of 9 op zich wachten maar de Raborenners zullen geen potten breken.